Tavs godsejer tjener millioner

Familiedrevet gods har mangedoblet fortjenesten. Men det er umuligt at få svar på hvordan

Godset blev købt af sin nuværende ejer for 73,5 millioner kroner tilbage i 2014. Dengang var der underskud, men siden er det kun gået fremad. Seneste regnskab viser rekordstort overskud. <i> Foto: Mattias Bodilsen</i>

Godset blev købt af sin nuværende ejer for 73,5 millioner kroner tilbage i 2014. Dengang var der underskud, men siden er det kun gået fremad. Seneste regnskab viser rekordstort overskud. Foto: Mattias Bodilsen

BROVST:Lidt uden for landsbyen ligger det pompøse gods, der har egen privatejet kirke og rødder tilbage til 1100-tallet. 

Hvordan regnskabstallene så ud dengang er svært at vide, men de seneste regnskaber for Oxholm Hovedgaard viser, at det ikke er gået bedre, siden den nuværende ejer overtog stedet tilbage i 2014.

Overskuddet for 2022 lød på 9,8 millioner kroner efter skat, viser et nyt regnskab. Det er tre gange så meget som året før.

Overskud tredoblet

Det er Povl Christian Worsøe Jørgensen og hans hustru Kirsten Hedin Jørgensen, der ejer godset. Det sker via selskabet Oxholm Hovedgaard ApS.

Fra et mindre underskud i overtagelsesåret har familien Jørgensen været gennem en flot udvikling, der år for år er blevet bedre.

Oxholm Hovedgaard driver planteavl og skovbrug og råder over store landbrugsarealer. Der er også en produktion af husdyr. Dertil kommer udlejning af boliger.

Ingen kommentarer

Stigende priser på kød og træ kan muligvis være medvirkende årsager til fremgangen. Det er dog umuligt at få svar på.

En kortfattet Povl Christian Worsøe Jørgensen oplyser til Nordjyske, at ingen i familien ønsker at udtale sig om virksomheden og dens drift.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.