Efterårsferien var populær hos rejselystne flypassagerer

Passagertallene for oktober viser, at mange valgte at forlænge sommeren med en tur til syden.

Der har været mange passager gennem terminalerne i Københavns Lufthavn i oktober. Hele 2,3 millioner. (Arkivfoto.) <i>Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix</i>

Der har været mange passager gennem terminalerne i Københavns Lufthavn i oktober. Hele 2,3 millioner. (Arkivfoto.) Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Danskerne har udvist stor rejselyst i efterårsferiemåneden oktober, hvor storbyferier og rejser til sydens varme har været populære.

Med 2,3 millioner rejsende i oktober fortsatte det travle efterår således i Københavns Lufthavn.

750.000 af passagerne rejste i efterårsferien, og det var spanske destinationer som Malaga og Barcelona, der havde den største passagerfremgang.

Storbyferier var også et stort hit i oktober, hvor månedens mest populære destination var London efterfulgt af Oslo og Stockholm.

Tallene viser en markant fremgang på 700.000 passagerer i forhold til samme måned sidste år, hvor 1,6 millioner var gennem terminalerne.

- Det har næsten været på niveau med 2019. Det halter dog lidt med at få rejser til USA helt op på 2019-niveau, men det er ikke langt fra, siger Peter Krogsgaard, der er kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Efter coronaåret 2021, startede 2022 stille ud i de første tre måneder, påpeger han.

- Men fra april og frem til nu har der været rigtig travlt med rejser til Europa og USA. Den del som fortsat mangler i trafikken er Asien.

- Særligt Kina, som ikke er helt åbnet op efter corona, og Japan på grund af det lukkede russiske luftrum, siger Krogsgaard.

Passagertallene har også være positive for selskabets årsregnskab.

- Corona skabte enorm stor gæld i Københavns Lufthavn, så det er positivt, at der er kommet gang i trafikken igen, siger han.

Nu ser lufthavnen så ind i vintermånederne, som normalt plejer at være den mest stille årstid i luftrummet.

Der kommer dog flere nye ruter på programmet i lufthavnen.

Luftfartsselskabet SAS genåbner blandt andet ruterne til Miami, Prag og Tromsø mens antallet af afgange til den populære destination Gran Canaria forøges.

- Det er afgørende for Københavns Lufthavn, at vi hele tiden udvikler vores rutenetværk og dermed Danmarks forbindelser med resten af verden, siger Krogsgaard.

Med passagertallene for oktober ryger det samlede antal passagerer, der har været igennem lufthavnens terminaler i 2022, op på 18,7 millioner.

Forventningen er, at tallet rammer 22 millioner ved årets udgang.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.