Gyldendal tjener flere penge på lektiehjælp og lydbøger

Gyldendal har i 2021 forbedret både omsætning og indtjening sammenlignet med i 2020, viser regnskab.

Gyldendal har i 2021 oplevet stigende omsætning fra en række nye forretningsområder. (Arkivfoto) <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Gyldendal har i 2021 oplevet stigende omsætning fra en række nye forretningsområder. (Arkivfoto) Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

En række nye forretningsområder har i 2021 øget omsætningen i Gyldendal.

Det fremgår af forlagets årsregnskab, der er offentliggjort tirsdag.

Traditionelt har Gyldendal beskæftiget sig mest med at udgive og sælge bøger. Det gør forlaget stadig, men de senere år er der kommet andre aktiviteter til.

Blandt andet tilbyder Gyldendal skræddersyet lektiehjælp via tjenesten Mentor, og via streamingtjenesten Chapter tilbydes der lyd- og e-bøger.

De to forretninger har været store bidragydere til, at Gyldendals omsætning i 2021 er steget med fire procent til 935 millioner kroner.

- Vores uddannelsesforretning fortsætter med at præstere stærkt, selv om pandemien lagde en dæmper på fremgangen i vækstområdet Mentor, siger Morten Hesseldahl, administrerende direktør i Gyldendal.

Den større omsætning har bidraget til en større indtjening, da Gyldendal i 2021 har haft et driftsoverskud på 42 millioner kroner. Året før var driftsoverskuddet på noget lavere ni millioner kroner.

Det hører med, at driftsoverskuddet i 2020 var tynget af nedskrivninger blandt andet på grund af coronasituationen.

I 2022 venter Gyldendal at opnå et driftsoverskud på 35-50 millioner kroner. I den forventning er indregnet store investeringer i Chapter-forretningen.

Investeringerne kommer blandt andet til at gå til at udbygge det samarbejde, som Gyldendal indgik med Telmore i slutningen af 2021.

Ifølge Gyldendal har samarbejdsaftalen betydet, at Chapter nu er landets næstmest benyttede lydbogstjeneste.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.