Tv-kunder rammes af store prisstigninger

Kunder med den største tv-pakke rammes hårdest - skal af med 1800 kroner ekstra om året

Det er dyrt at få lov til at transmittere fra sportsbegivenheder. Derfor hæves prisen på de store tv-pakker med sportskanaler. <i>Arkivfoto: Laura Guldhammer</i>

Det er dyrt at få lov til at transmittere fra sportsbegivenheder. Derfor hæves prisen på de store tv-pakker med sportskanaler. Arkivfoto: Laura Guldhammer

NORDJYLLAND:  Der er store prisstigninger på vej til tv-kunder hos Norlys og Stofa.

Hårdest ramt bliver Stofa-kunder med den store tv-pakke. Fra 1. april i år skal de betale 150 kroner mere om måneden. Det svarer til 1800 kroner mere om året.

Stofa-kunder med den mellemste tv-pakke skal af med 60 kroner mere om måneden, mens prisen for pakkerne Vælg 8 og Vælg Alt hæves med henholdsvis 30 og 100 kroner om måneden.

Til gengæld kan kunderne med de mindste pakker - grundpakkerne - hos både Norlys og Stofa ånde lettet op. Deres priser forbliver uændret, lyder det fra Norlys.

Alt i alt bliver cirka halveden af tv-kunderne hos de to selskaber ramt af prisstigninger.

Det er prisstigninger på sportsrettigheder, der er årsagen, lyder det i en pressemeddelelse fra Norlys.

- De store prisstigninger på sportsrettigheder betyder, at vi står i en situation, hvor vi enten skal tage sportskanalerne ud af vores pakker eller acceptere, at vi er nødt til at hæve priserne for at bibeholde sporten som en del af vores udbud, siger Sune Nabe Frederiksen, der er direktør i Norlys Digital.

Store tv-pakker hårdest ramt

Selskabets kunder er sluppet for prisstigninger i både 2021 og 2022. Og i efteråret lovede selskabets digitale direktør, at man ville kæmpe hårdt for at undgå prisstigninger i 2023.

Dengang forhandlede selskabet med store tv-stationer og rettighedsorganisationer om priser og vilkår for de enkelte tv-kanaler de kommende år.

- Vi tror ikke på, at prisstigninger på tv-markedet er vejen frem. Derfor sætter vi alt ind på at forhandle nogle aftaler hjem, der ikke betyder stigende priser for vores kunder. Vi håber, at tv-stationer og rettighedsorganisationer er indstillet på at udvise samme mådehold af hensyn til kunderne, lød det i september fra Sune Nabe Frederiksen, direktør i Norlys Digital.

Men priserne på sportsrettigheder fik altså endnu et nøk opad. Og derfor må Norlys- og Stofa-kunder - særligt dem med hang til sport - nu punge ekstra ud.

Norlys henviser til, at selskabets egne kundeundersøgelser viser, at et bredt udvalg af sportskanaler er afgørende for mange kunder.

- Derfor vil vi fortsætte med at tilbyde sport i vores tv-pakker. Det betyder desværre, at vi må hæve priserne på de pakker, hvor der er mange sportskanaler. For de største tv-pakker er der tale om store prisstigninger, men det afspejler den fortsatte eksplosion i priserne på sportsrettigheder, siger Sune Nabe Frederiksen.

Samtidig med prisstigningerne udvider Norlys indholdet i de store tv-pakker hos både Norlys og Stofa. Her får kunderne fra 1. marts adgang til streamingtjenesten Viaplay Total. Kunder med mellempakken hos Stofa får fremover adgang til Viaplay Film & Serier.

Du kan få et overblik over prisstigningerne her.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.