Seks mand kostede næsten overskuddet i gammelt byggefirma

Det er de små marginaler, der tæller. Det ved de alt om i 102-årigt byggefirma

Arkivfoto <i>Foto: Kim Dahl Hansen</i>

Arkivfoto Foto: Kim Dahl Hansen

NØRRESUNDBY:Det har været en af de mest turbulente perioder i hele virksomhedens historie. Eller i hvert fald så længe, at den nuværende indehaver, Erik Toppenberg, der er 3. generation for bordenden, kan huske:

- Det har været voldsomt turbulent. I vinterperioden blev flere byggeprojekter udskudt, så kom hele pandemien med nye forholdsregler hele tiden, siger Erik Toppenberg, tømrermester og indehaver af tømrer- og snedkervirksomheden, Toppenberg H.O.K, der blev stiftet helt tilbage i 1918.

Tømrerfirmaet har cirka 60 ansatte og har mange almene boligselskaber som kunder. Det var netop et af dem, der var skyld i, at seks mand ikke havde noget at lave i flere måneder, fordi de blev ved med at udskyde et byggeprojekt.

- Det var hele tiden sådan noget med to måneder af gangen, at opgaver blev udskudt. Vi havde mandskab, grej og byggeledelse og det hele klar til det projekt plus en række andre opgaver, der heller ikke kom, så det blev en meget dårlig periode for os i vinterhalvåret, siger Erik Toppenberg.

I foråret ramte corona-epidemien så Danmark. Det betød øget afstand, arbejde i mindre teams og flere online-møder. Men ikke mindre ordretilgang, faktisk tværtimod

Regnskab

Kilde: Cvr

Mange boligselskaber valgte at fremrykke boligprojekter under corona-krisen, så det underskud, der var udsigt til blev til et overskud på en million kroner efter skat (for perioden 1. oktober 2019 - 30. september 2020).

Direktøren glæder sig over, at det endte med overskud. Det ville være gået galt, hvis han skulle have haft for mange folk til at gå rundt uden at lave noget.

- Vi har meget små marginaler i byggebranchen, så hvis jeg skulle have betalt seks mand for at gå rundt uden at lave noget hele året, så var det endt med underskud, siger Erik Toppenberg.

Han forventer at ansætte en del nye folk til foråret og regner med et overskud i løbet af næste år på cirka tre millioner kroner som følge af fyldte ordrebøger. Sker det bliver det firmaets bedste år siden 2013.