Slagteri-direktør træder tilbage

Niels Jørgen Villesen siger farvel efter 24 år i ledelsen hos Tican i Thisted

Administrerende direktør Niels Jørgen Villesen har været med i udviklingen af Tican til et storslagteri.  <i>Arkivfoto: Bo Lehm</i>

Administrerende direktør Niels Jørgen Villesen har været med i udviklingen af Tican til et storslagteri.  Arkivfoto: Bo Lehm

THISTED:Tican Fresh Meat skifter ud på topposten. Den administrerende direktør, 55-årige Niels Jørgen Villesen, stopper efter 24 år i ledelsen og fratræder 1. april. Han har været administrerende direktør hos Tican i tre år. Tidligere var han økonomichef samme sted.

Niels Jørgen Villesen, direktør, Tican, fortsætter i en anden virksomhed. <i>Arkivfoto</i>

Niels Jørgen Villesen, direktør, Tican, fortsætter i en anden virksomhed. Arkivfoto

Han afløses af 30-årige Sebastian Laursen på direktørposten.

Det skriver Tican i en pressemeddelelse.

To direktører i en periode

I en overgangsperiode frem til senest ultimo juni vil Sebastian Laursen og Niels Jørgen Villesen lede forretningen sammen for at sikre en glidende overgang. Niels Jørgen Villesen forbliver ansvarlig som administrerende direktør i denne periode.

Tican Fresh Meat.  <i>Arkivfoto: Bo Lehm</i>

Tican Fresh Meat.  Arkivfoto: Bo Lehm

Tican har været en del af den tyske slagterikoncern, Tönnies Holding siden 2016.

- Med udgangspunkt i hans branchekendskab og internationale salgserfaring er vi overbeviste om, at Sebastian vil føre virksomheden ind i en god fremtid. Niels Jørgen Villesen har bestridt nøglestillinger i Tican i næsten 25 år og gjort selskabet til en succes, udtaler Frank Duffe bestyrelsesformand, Tican.

Tican slagter årligt næsten 4 millioner grise og beskæftiger over 2.000 ansatte.  <i>Peter Mørk</i>

Tican slagter årligt næsten 4 millioner grise og beskæftiger over 2.000 ansatte.  Peter Mørk

Fra andelsslagteri til fødevarekoncern

Sebastian Laursen har været eksportchef for Tönnies Nordic i seks år med ansvar for salg i Hong Kong, Kina, Taiwan, Vietnam og Singapore.

Niels Jørgen Villesen fortsætter sin karriere i en anden virksomhed.

I hans tid som en del af topledelsen i Tican udviklede virksomheden sig fra at være et lille andelsslagteri til at være en international fødevarekoncern med virksomheder i flere lande.

Han deltog i væksten af slagtningen og opkøb af salgs- og forarbejdningsvirksomheder for at sikre koncernens adgang til nøglemarkeder og sikre Ticans konkurrenceevne.

Fire millioner griser

Corona-krisen har ikke stoppet Ticans eksport, hverken til Italien eller andre lande i eller uden for Europa.  <i>Arkivfoto: Diana Holm</i>

Corona-krisen har ikke stoppet Ticans eksport, hverken til Italien eller andre lande i eller uden for Europa.  Arkivfoto: Diana Holm

Tican arbejder med at slagte, opskære og udbene svin. Årligt har koncernen en produktion på omkring 3,8 millioner svin.

Endnu har Tican ikke offentliggjort sit regnskab for 2021. Men i 2020 omsatte koncernen for 8,9 milliarder kroner og tabte 9,1 million kroner før skat.

Årsagen til underskuddet var coronanedlukninger på tværs af Europa såvel som et kinesisk forbud mod at importere svinekød.

Forbuddet hang sammen med en bekymring for coronasmitte.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.