Slagterigigant henter 30-årig ind som ny topchef

Sebastian Laursen, 30 år, skal afløse Niels Jørgen Villesen som øverste direktør i slagterikoncernen Tican.

Fra på fredag sidder der en ny topchef i den tyskejede slagterikoncern Tican.

Nuværende administrerende direktør Niels Jørgen Villesen bliver således afløst af Sebastian Laursen. Det oplyser Tican i en pressemeddelelse.

Tican er den største slagterikoncern i Danmark næstefter Danish Crown. Tican er ejet af den tyske koncern Tönnies, der i 2016 købte Tican.

30-årige Sebastian Laursen er et kendt ansigt hos ejeren Tönnies, da han siden 2016 har arbejdet som eksportchef i Tönnies Nordic.

Nu rykker han så op i graderne og indtager chefstolen hos Tican. Den nye chef vil blive assisteret af den afgående chef i en overgangsperiode.

- Niels Jørgen Villesen har bestridt nøglestillinger i Tican i næsten 25 år og gjort selskabet til en succes, siger Frank Duffe, formand for Tican.

- Vi er især Niels Jørgen taknemmelige for, at han fortsat står til rådighed som administrerende direktør i de kommende måneder og derfor sikrer en glidende overgang i topledelsen.

Niels Jørgen Villesen har været ansat i Tican i 24 år - først som finansdirektør og siden 2019 som administrerende direktør.

Ifølge pressemeddelelsen har direktøren opsagt sin stilling, da han ønsker at fortsætte sin karriere udenfor Tican.

Tican arbejder med at slagte, opskære og udbene svin. Årligt har koncernen en produktion på omkring 3,8 millioner svin.

Endnu har Tican ikke offentliggjort sit regnskab for 2021. Men i 2020 omsatte koncernen for 8,9 milliarder kroner og tabte 9,1 million kroner før skat.

Årsagen til underskuddet var coronanedlukninger på tværs af Europa såvel som et kinesisk forbud mod at importere svinekød.

Forbuddet hang sammen med en bekymring for coronasmitte.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.