Stor interesse for konkursramt virksomhed

70 medarbejdere er sendt hjem og afventer i spænding

Hydratech i Vrå er taget under konkursbehandling. Kurator forsøger at redde, hvad reddes kan. Foto: Martin Damgård.

Hydratech i Vrå er taget under konkursbehandling. Kurator forsøger at redde, hvad reddes kan. Foto: Martin Damgård.

VRÅ:Tidligere på ugen indgav Hydratech Industries egen konkursbegæring.

Virksomheden, der har hovedkvarter i Vrå og afdeling i Silkeborg, er dels blevet ramt af coronakrisen, og dels har man haft to store kunder, der har ændret forbrugsmønstret.

De seneste to år har Hydratech Industries haft et underskud før skat på 123 millioner kroner.

Der er dog gode muligheder for, at virksomheden bliver videreført som en samlet enhed, fortæller kurator John Sommer Schmidt fra advokatfirmaet Gorrissen Federspiel.

- Der har været stor interesse. Og interessant interesse, konstaterer John Sommer Schmidt.

- Vi arbejder selvfølgelig på at sikre kunderne og lignende lige nu. Og det er selvfølgelig med henblik på at kunne sælge forretningen som en igangværende forretning, fortsætter han.

John Sommer Schmidt er derfor også optimistisk omkring den fremadrettede proces.

- Der er ikke nogen, der ved, hvordan sådan noget ender, men vi synes, det går godt, og vi kan notere os en stor interesse fra interessante spillere i den her branche, siger han.

Medarbejdere sendt hjem

Hydratech Industries laver hydrauliske komponenter til vindmøller, offshore-, marine- og industrielle applikationer.

I hovedkvarteret i Vrå har virksomheden godt 70 medarbejdere, mens der i Silkeborg er cirka 50. De er indtil videre sendt hjem.

- Vi arbejder stenhårdt på at få genoptaget produktionen, for vi har også en interesse i at sikre, at kunderne får deres leverancer. Men vi har umiddelbart efter konkursen været nødt til at tage en time out og få overblik over tingene. Men det er med det mål at få genopstartet produktionen så hurtigt som muligt og sikre leverancerne til kunderne, og sikre værdierne, så vi har en virksomhed at sælge, siger John Sommer Schmidt.

Han forventer derfor også, at fremtiden for Hydratech Industries og de mange medarbejdere er afklaret inden for kort tid.

- Vi arbejder så hurtigt, vi overhovedet kan, og sådan noget her skal jo gå stærkt. Så vi tror og håber på, at vi i løbet af et par uger har en løsning eller i hvert fald konturerne til en løsning. Vi skal have den her virksomhed ud af konkursen og videre i andet regi, siger John Sommer Schmidt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.