Storbondes livsværk kollapsede: Her er, hvad det blev solgt for

Han var en af Danmarks største svineproducenter, inden det hele kollapsede. Nu ved vi, hvad køber betalte for konkursboet

Dette landbrug på Havndalsvej 28 ved Mariager var en del af konkursboet. <i>Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering</i>

Dette landbrug på Havndalsvej 28 ved Mariager var en del af konkursboet. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

NORDJYLLAND:Der var tale om et af de største konkursboer i dansk landbrug de seneste mange år med massevis af ejendomme og hundredvis af hektar jord.

Nu ved vi, hvad forretningsmanden Claus Bo Mørk betalte for at overtage konkursboet efter storbonden Christian Nors, der også havde tråde til Nordjylland.

Handlen med de 25 ejendomme og 875 hektar jord er tikket gennem tinglysningen, og her fremgår det, at salgsprisen var 153 millioner kroner. Det skriver JP Viborg.

For det beløb overtager Claus Bo Mørk en portefølje med blandt andet seks større svineejendomme, en række udlejningsboliger samt den historiske Dollerup Mølle, der nu er indrettet til selskabslokaler.

De fleste af de nu solgte ejendomme ligger i Viborg- og Karup- området. En enkelt ligger i Mariager (Havndalsvej 28).

Manden bag købet

Claus Bo Mørk er landbrugsuddannet og ejer tekstilvirksomheden Jetsport i Viborg. Derudover driver han et større landbrug i Viborg.

Med købet af Christian Nors’ konkursramte livsværk ejer Claus Bo Mørk et samlet areal på i alt 2000 hektar jord.

Men han skal ikke selv drive griseproduktion på de nyopkøbte ejendomme. De er forpagtet ud, og det ændrer sig ikke.

- Vi kører videre med forpagtningen på staldene. Det har vi ikke planer om at ændre. Derimod skal vi selv drive jorden med i første omgang maltbyg og havre og så ellers majs til biogas, sagde Claus Bo Mørk til LandbrugsAvisen ved offentliggørelsen af købet.

Årsagen til konkursen

Det var en kombination af coronakrise, lave smågrisepriser og kraftigt stigende omkostninger til foder og energi, som fik Christian Nors’ landbrugskoncern til at kollapse. 

Det var tilbage i marts sidste år.

Siden har kurator Flemming Jensen forsøgt at finde en køber til konkursboet, og det lykkedes altså for få uger siden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.