Erhvervsforening på Sæby Fiskeindustri

Generalforsamling i Sæby Erhvervsforening, der vil have flere medlemmer

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Onsdag den 26. marts var der generalforsamling i Sæby Erhvervsforening, som indeholdt en spændende rundvisning på Sæby Fiske-Industri. På generalforsamlingen for Sæby Erhvervsforening genopstillede Flemming Larsen fra Præstbro Maskiner ikke. I stedet kom Brian Fabricius fra Hotel Viking i bestyrelsen, som består af 10 medlemmer.

Formand for Sæby Erhvervsforening Leif Stiholt fortalte, at der i dag er 86 medlemmer af foreningen. Det er vigtigt, at erhvervslivet står sammen og bakker op om at skabe vækst og arbejdspladser i Sæby, og derfor vil foreningen i 2014 have fokus på at få flere medlemmer.

Vækst i Sæby

Han fortalte også om bosætningsprojektet Vækst Sæby, som har været et indsatsområde i 2013. Projektet har fokus på demografien i Sæby, som viser, at der om fem år vil der være knap 300 færre borgere under 39 år i Sæby, mens der vil være knapt 400 flere ældre borgere over 65 år. Det er derfor vigtigt at få trukket børnefamilier til området. En gruppe bestående af 12 lokalpersoner er gået i samarbejde med Udvikling og Erhverv fra Frederikshavn Kommune for at arbejde med Vækst Sæby. Her arbejdes der med at udstykke 200 nye byggegrunde og at tiltrække 600 tilflyttere. Pt. er der udstykket 16 nye grunde, hvoraf de 2 er solgt. Området bliver kaldt Strandager.

Leif Stiholt fortalte også om de nye erhvervsgrunde omkring Sæby. Sæby Erhvervsforening har i de sidste tre - fire år arbejdet på, at der skal udstykkes nye erhvervsarealer i Sæby området, og at der kommer erhvervsjord tæt på motorvejen. Foreningen har været i tæt dialog med Teknik og Miljø. Kommunen har haft forhandlinger med Naturstyrelsen omkring planlægning af erhvervsområder ved Trafikcenteret og ved Aalborgvej. Forhandlingerne lykkes, og områderne er nu udstykket.

Mange nye projekter i søen

Niels Christensen, erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord, som er driftsorganisation for de tre erhvervsforeninger i Skagen, Sæby og Frederikshavn fortalte om arbejdet i Erhvervshus Nord, hvor han fremhævede nogle af de projekter, som blev sat i gang i 2013 og som fortsætter ind i 2014.

Erhvervshus Nord er sammen med Energibyen i Frederikshavn Kommune gået i gang med et større analysearbejde af vækstpotentialerne på energisporet, hvor det kystnære vindmølleområde ude for Sæby kan være et springbræt til at tiltrække producenter og underleverandører fra vindmølleindustrien. Et vækstområde som der potentielt er mange lokale arbejdspladser i. Vindmøllemarkedet er interessant for flere af de lokale virksomheder, som fx Nordmark Maskinfabrik.

Niels Christensen fortalte også om indsatsten for at bevare arbejdspladserne på Danish Crown. Energibyen, Frederikshavn Kommune og Erhvervshus Nord arbejder med at sikre råvareleverancen blandt andet via etableringen af et biogasanlæg, som skal håndtere problemet omkring håndtering af gylle. Kommunen har samtidig indgået en partnerskabsaftale med Danish Crown, Fødevareforbundet NNF Nordjylland og Landbo Nord for at arbejde for produktionen af flere slagtesvin.

Bestyrelsen

Formand Leif Stiholt (IM Stiholt A/S), Jonna Lydbæk (Dybvad Stålindustri A/S), Kim Dybdahl (Dybdahl Erhvervstøj), Torben Schioldan (Nordjyske Bank), Brian Stenbro (B6 Gruppen), Brian Fabricius (Hotel Viking), Jacob Thorup Larsen (HjulmandKaptain – udpeget af Turisthus Nord), Brian Pedersen (Dansk Metalarbejderforbund – udpeget af LO), Ole Rørbæk Jensen (udpeget af byrådet) og Svend Sandager (Svend Sandager Aps – udpeget af Handelsstandsforeningen.)

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Nu har Gravenshoved-eleverne fået deres undskyldning
Luk