Euro Cater fra svensk til globalt partnerskab

Den nordiske kapitalfond Altor sælger til internationale ICG

Euro Cater og dens datterselskaber er en fremtrædende aktør i dansk og svensk fødevarehandel.

Euro Cater og dens datterselskaber er en fremtrædende aktør i dansk og svensk fødevarehandel.

SVENSTRUP:Den dansk-svenske fødevaregigant Euro Cater A/S med hovedsæde i Svenstrup har fået ny medejer.

Kapitalfonden Altor Fund har solgt sine aktier i selskabet til et nyt partnerskab mellem det internationale investeringsselskab Intermediate Capital Group, ICG, og en større gruppe ansatte i Euro Cater.

Parterne ønsker ikke at oplyse beløb, men det er tidligere anslået at der er tale om en samlet pris for koncernen på fire-fem milliarder kroner.

I forbindelse med handelen udtræder også Euro Cater-ledelsens nuværende investeringsselskab, Euro Manaco, samt selskabet inco Amba som aktionærer.

Salget indebærer dog samlet set, at en bredt sammensat kreds af ledelse og medarbejdere i Sverige og Danmark, nu har styrket ejerskabet til deres arbejdsplads: En gruppe på omkring 100 ansatte i Danmark og Sverige ejer nu 60 procent af aktierne i deres arbejdsplads, mens ICG ejer 40 procent.

Tidligere var fordelingen 48 pct. til hhv. Altor og nøglemedarbejdere i Euro Cater samt fire procent til inco amba efter købet af den østdanske fødevaregrossist i 2011.

Stor tilfredshed

Adm. direktør i den danske del af koncernen, Steen D. Pedersen, Dansk Cater A/S:

- Vi er meget tilfredse med at kunne indgå denne aftale med ICG med et fælles mål om at fortsætte udviklingen af Euro Cater, siger han.

Handelen markerer afslutningen på det partnerskab mellem Euro Cater og Altor, der blev indledt i 2006 og - bedømt på udvikling og regnskabstal - må betegnes som en succes. Resultatet i regnskabsåret 2011-2012 blev 301,3 millioner kroner før skat efter en omsætning på over syv milliarder kroner, og året før var det 130 millioner kroner.

Steen D. Pedersen ser aftalen med ICG som et bevis på det fortsat stærke engagement blandt Euro Caters ledelse og ansatte og en platform for Euro Caters fremtidige internationale vækst.

En stærkt decentral struktur er et kendetegn for koncernen: 16 filialer i Danmark, 20 i Sverige.

ICG er en global arbejdende kapitalfond med hovedsæde i London og afdelinger på fire kontinenter.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden