Frederikshavn

Færre penge til sport og fritid

Frederikshavn Kommune har skåret på udgifter til sport og fritid, mens nabokommune har øget tilskuddet

Frederikshavn er ikke traditionelt DGI-land, men tallene er alligevel bekymrende, og vi har bedt forvaltningen dykke dybere ned i statistikkerne, siger Steen Jensen.Arkivfoto: Peter Broen

Frederikshavn er ikke traditionelt DGI-land, men tallene er alligevel bekymrende, og vi har bedt forvaltningen dykke dybere ned i statistikkerne, siger Steen Jensen.Arkivfoto: Peter Broen

FREDERIKSHAVN:Frederikshavn Kommunes udgifter til sport og fritid er de seneste 10 år faldet med 3,1 procent.

Det viser Social- og Indenrigsministeriets tal fra 2007 til 2016.

I samme periode øgede Hjørring Kommune sine udgifter til sport og fritid med 10,9 procent. Aalborg øgede med 5,5 procent, mens Brønderslev reducerede med 0,7 procent.

Den kraftige reduktion i Frederikshavn Kommunes udgifter til sport og fritid falder sammen med, at idrætsforeningerne i Frederikshavn Kommune fra 2012 til 2015 har oplevet en regulær medlemsflugt - fra over 17.000 til 12.200, en tilbagegang på 28 procent.

Faldet er langt større end den demografiske udvikling kan forklare, og til sammenligning øgede Hjørring Kommune i samme periode sit medlemstal i foreningslivet med fire procent.

Temamøde om medlemsflugt

Folkeoplysningsudvalget vil nu analysere talmaterialet og forsøge at grave et spadestik dybere.

- Vores næste møde bliver et temamøde om foreningslivet. Vi har bedt forvaltningen gå dybere ned i statistikkerne, og så må vi se, hvor galt det står til, siger Steen Jensen, formand for Folkeoplysningsudvalget.

Han peger på, at tallene er fra DGI, og at Frederikshavn ikke er "traditionelt DGI-land". Mange lokale klubber er organiseret i DBU, DIF og andre forbund.

- Vi ved, at mange fodboldklubber og spejderforeninger mister medlemmer, men det er vigtigt at få det samlede overblik, siger Steen Jensen.

Tom snak og skåltaler

Formanden for Frederikshavn Ungdoms Fællesråd, Henrik Carlsen, mener der er en sammenhæng mellem kommunens nedskæringer og foreningernes faldende medlemstal.

- I FUF har vi længe advaret om medlemskrisen. Nu er den her, og den er meget tydelig. Politikerne snakker og snakker, men tallene viser, at det er mere skåltaler og tomme ord end reel opbakning, og i 2017 bliver foreningslivet yderligere beskåret med cirka 1,5 procent, siger FUF-formand Henrik Carlsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.