Overenskomster

Feriechecken blev aflyst

Seniorjobbere i Hjørring Kommune fik fejlagtigt at vide, at de havde ret til betalt ferie

På et infomøde på jobecentret før påske fik seniorjobberne at vide, at de skam fik feriepenge.En måned efter blev det trukket tilbage.  

Foto:Bente Poder

På et infomøde på jobecentret før påske fik seniorjobberne at vide, at de skam fik feriepenge.En måned efter blev det trukket tilbage. Foto:Bente Poder

HJØRRING:For nylig bragte NORDJYSKE en artikel om en seniojobber i Terndrup, der var utilfreds med, at hun ikke havde ret til betalt ferie det første år i seniorjobbet.

Carsten Vejby fra Hjørring kunne imidlertid læne sig tilbage og tænke, at sådan var reglerne heldigvis ikke i Hjørring Kommune. På et informationsmøde på Jobcenter Hjørring havde han nemlig udtrykkeligt fået bekræftet, at han som seniorjobber ville få ferien betalt, og han havde fået et skema, der skulle udfyldes.

- Vi spurgte flere gange om det var rigtigt , og det blev bekræftet, fortæller Carsten Vejby, der skal starte i et seniorjob midt i maj, efter at han er faldet ud af dagpengesystemet.

Beklagelig fejl

Lettelsen varede dog kort. For få dage efter dumpede der et brev ind hos Carsten Vejby, hvor jobcentret beklagede fejlen. Seniorjobbere har godt nok ret til at holde ferie det første år, men de skal selv betale.

”Ansættelsen sidestilles med ansættelse ved en ny arbejdsgiver, hvor man selv, det første år, skal sørge for finansiering af sin ferie”, hedder det i brevet fra Jobcenter Hjørring.

- Det er selvfølgelig rigtig træls, at man først får klart at vide, at man får betalt ferie og disponerer efter det, og så en måned efter bliver det trukket tilbage, siger Carsten Vejby.

Jobcenterchef Michael Duus beklager misforståelsen og præciserer reglerne for dem, der starter i et af de cirka 100 seniorjobs, som ventes besat i Hjørring Kommune i 2013.

- Teknisk set er folk jo faldet ud af dagpengesystemet, og derfor svarer det til at starte i et nyt job, forklarer Michael Duus.

Undtagelse

Det der er gået galt er at der er en bestemmelse og undtagelse for de personer, der har ret et seniorjob, men hvor det af forskellige årsager ikke er lykkedes at finde et egnet job.

- I de tilfælde skal kommune give en kompensationsydelse, og her er der ifølge loven ret til feriepenge. Jeg kan ikke svare på, hvorfor loven er lavet sådan, siger Michael Duus.

I følge jobcenterchefen er der endnu ikke nogen i Hjørring Kommune, som der ikke er fundet et seniorjob til.

Indtil nu er 60-70 borgere startet i et seniorjob.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.