Ernæring

Fit for fight

Chris Kjeldsteen sikrede sejren til Danske Bank i Aalborg City’s tabe-konkurrence

Erhvervsdirektør Chris Kjeldsteen fra Danske Bank lykønskes af Aalborg City-direktør Flemming Tidselbak (t.h). Vægtkonsulent Bodil Cramer har været medvirkende med kontrol og ode råd i tabe-forløbet. Foto: Martin Damgård

Erhvervsdirektør Chris Kjeldsteen fra Danske Bank lykønskes af Aalborg City-direktør Flemming Tidselbak (t.h). Vægtkonsulent Bodil Cramer har været medvirkende med kontrol og ode råd i tabe-forløbet. Foto: Martin Damgård

AALBORG:Hele 17 kilo på kun fire måneder. Så meget tabte Chris Kjeldsteen, chef for Erhvervscenter Nordjylland hos Danske Bank i Algade, da Aalborg City havde inviteret butik- og virksomhedsindehavere og deres ansatte til projektet Aalborg i Topform sammen med konsulent Bodil Cramer fra Vægtkonsulenterne.

Det flotte resultat var med til at sikre de 10 deltagere fra Danske Bank sejren i holdkonkurrencen, mens sekretær Mette Hvidberg-Hagen fra Houmøller og Thorup Advokatfirma vandt den individuelle tabe-konkurrence med 10,3 kilo.

Deltagerne fra Danske Bank tabte sammenlagt 30,6 kilo.

- Vi ved jo godt, at hvis vi er i god fysik form, får vi mere overskud. Er vægten der, hvor den skal være, får vi mere selvtillid, fortæller Flemming Tingbak, direktør i Aalborg City, som baggrund for at sætte aktiviteten med sund livsstil på dagsordenen hos Aalborg City.

Tabe-konkurrencen blev indledt 6. januar med en peptalk leveret af Chris MacDonald og fulgt op dagen efter med den indledende vejning hos vægtkonsulent Bodil Cramer.

Beslutningen om at tabe sig tog Chris Kjeldsteen allerede nytårsaften, hvor vægten viste 112 kilo.

- Det skal der gøres noget ved. Jeg vil under 100 kilo, fortæller han.

- Det er primært kostomlægning, der gav mig det store vægttab. Tidligere sprang jeg ofte morgenmaden over, nød kantinens lune retter til frokost, tog ofte to pæne portioner af aftensmaden og supplerede med aftenhygge omkring sofabordet, erkender Chris Kjeldsteen.

Han skiftede til A38 med müsli til morgenmad, salat til frokost og kun en portion til aftensmad, mens aftenhyggen blev aflyst.

- Da jeg passerede 100 kilo i nedadgående retning havde jeg det så godt, at jeg fortsatte til de nuværende 95 kilo.

- Jeg har forsøgt at undgå de farlige kulhydrater i form af pasta, ris og kartofler.

Kostomlægningen blev suppleret med moderat motion i form af løb.

Vægtkonsulent Bodil Cramer er ikke overrasket over det store vægttab.

- Jeg har været vægtkonsulent i snart 11 år. Har selv haft vægtproblemer siden teenageårene med yoyovægt. Jeg føler, jeg har tabt mig 30 tons i alt, hvis jeg skal lægge alle de kilo sammen jeg har tabt gennem årene - og desværre taget på igen .

- Men i 2002 tabte jeg mig med Vægtkonsulenterne. Vi har et kostprogram, som er sund fornuft sat i system. Det er første gang jeg efter et vægttab har formået at holde vægten. Jeg tabte 15 kg i 2002, fortæller Bodil Cramer.

Hun sagde sit sikre job op som socialformidler i socialforvaltningen i Randers, hvor hun havde været ansat siden 1980.

Hun har haft hold i næsten 25 byer fra Middelfart som det sydligste og til Åbybro som det nordligste.

Bodil Cramer træffes på Aalborg Hotel og Sømandshjem, Østerbro 27, hver onsdag med vejning kl. 11-12 og kl.16.30-17.30. Nye medlemmer er velkomne uden forudgående tilmelding.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst