Frederikshavn

Fleksibelt fritidsliv

Kommunalt ansatte kan nu prøve Fit Deals mange tilbud

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Steen Heftholm, formand i FKI og Tine Bro, kasserer i FKI, glæder sig over, at foreningens mange medlemmer nu også kan melde sig til Fit Deal.

FREDERIKSHAVN:Fleksibilitet er nøgleordet på arbejdsmarkedet, og det er også stærkt på vej som en medspiller i fritidslivet, hvor foreningskonceptet Fit Deal har vundet indpas i Viborg, Holstebro, Helsingør og Frederikshavn.

I Frederikshavn Kommune har idéen om at give alle mulighed for at prøve en foreningsaktivitet alene eller sammen med familie, venner og gode kolleger eksisteret siden årsskiftet i et samarbejde mellem 30-40 foreninger, Frederikshavn Ungdoms Fællesråd (FUF) og Idrætssamvirket i Frederikshavn Kommune.

Som partnere til Fit Deal er i øjeblikket Digets Fond, Nordeafonden og Spar Nord, og senest er også Frederikshavn Kommunes Idrætsklub (FKI) kommet med på banen som en såkaldt FIT Virksomhed.

Det betyder et potentiale til Fit Deal i kommunen på omkring 2000 personer, der er medlem i FKI.

- Knap halvdelen af kommunens ansatte er med i FKI, og vi har lavet aftalen med Fit Deal, så vores medlemmer kan deltage i rigtig mange fleksible aktiviteter, siger Steen Heftholm og Tine Bro, der er henholdsvis formand og kasserer i FKI.

Den kommunale idrætsklub bestræber sig på at tilbyde medlemmerne alsidige motionsformer og aktiviteter, der forebygger arbejdsskader og styrker trivselen på arbejdspladsen.

- Vi er ikke en konkurrent til andre foreninger men støtter derimod op ved at hjælpe vores medlemmer ind i klubber efter egne ønsker, og derfor er netop Fit Deal med de mange varierede tilbud fint for os, påpeger Heftholm, der bestemt også selv har tænkt sig at prøve nye aktiviteter i sit fritidsliv.

Nye aktiviteter hver uge

I Fit Deal tilbydes der fra uge til uge nye aktiviteter, og hele familien kan være med.

- Idéen er at styrke foreningslivet og at få flere til at være aktive, fortæller Henrik Carlsen, formand for FUF.

- Viften af tilbud er stor og meget bred fra svæveflyvning, dans, boksning og karate til spejderkorps, familiebowling, dykning og meget, meget mere. Vi vil have så mange i kommunen som muligt til at droppe computeren og deltage aktivt i foreningslivet.

Temapakker på vej

I Viborg har man med succes kørt med såkaldte temapakker med ti aktiviteter i et tema, der blandt andet også indeholder foredrag.

- I Viborg har temapakken ”Fit på 30 dage” været meget populær, og noget lignende kunne man forestille sig i Frederikshavn, siger Birgitte Jensen fra FUF.

Omkring 200 foreninger er organiseret i FUF og Idrætssamvirket, og i Fit Deals første halve år har 30-40 foreninger deltaget.

- Der er således et stort potentiale, og lige nu glæder vi os over at FKI har meldt sig, siger Henrik Carlsen, der oplyser, at man har givet konceptet med Fit Deal to års prøvetid.

Spændte i FKI

I FKI er Tine Bro spændt på at se, hvilke fritidsaktiviteter klubbens medlemmer vil efterspørge, og hvad der ligefrem vil hitte.

Som eneste sted i Danmark har alle foreninger i Frederikshavn Kommune muligheden for at deltage i Fit Deal, og Alif Kracht fra FUF påpeger, at det er vigtigt, at også klubber i oplandet deltager.

Og da foreningslisten til Fit Deal i øjeblikket omfatter klubber fra Skagen, Sæby, Voerså, Strandby og Frederikshavn ser konceptet ud til at ramme bredt også kommunalt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.