Flere kærlighedserklæringer på Facebook

Nyt studie viser en sammenhæng mellem lykkelige parforhold og Facebook-opdateringer

Arkivfoto

Arkivfoto

HELE LANDET: Hvis du og din kæreste ofte viser jeres perfekte forhold frem på Facebook, er det sandsynligvis fordi, I har det godt sammen.

Sådan lyder den overordnede konklusion fra et amerikansk universitet ifølge Washington Post.

Ifølge studiet har par, der ofte skriver om deres forhold på det sociale medie, et bedre parforhold end de, der ikke gør.

Facebook afslører ens lykke

For at nå til dette facit har forskerne fra University of Houston i samarbejde med Pennsylvania State, som står bag studiet, interviewet 188 studerende og spurgt til, hvor tilfredse de er med deres forhold.

Herefter sammenholdt de svarene med antallet opdateringer om de studerendes forhold i form af billeder og almindelige Facebook-indlæg.

Resultatet fra analysen var, at romantik på Facebook går hånd i hånd med, om man har held i kærlighed.

Virkninger ikke affødt af facebook

Dog mener forskerne, at det er mere sandsynligt, at Facebook, som også er blevet beskyldt for at være den rene gift for ægteskabet og for at være tegn på dårlig selvtillid, blot afspejler brugernes almindelige liv, og at der dermed ikke er tale om årsag og virkning.

- Det er muligt, at de negative eller positive virkninger, der relaterer sig til Facebook, ikke er affødt af mediet selv, derimod er disse virkninger et produkt af, hvordan folk vælger at bruge Facebook, skriver forskerne i undersøgelsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.