Flere ledige job - dog kun i Nordjylland

Antallet af ledige stillinger i den private sektor falder i de fire andre regioner

Antallet af ledige job i den private sektor er steget med 37 procent i Nordjylland i løbet af et år.Arkivfoto: Lars Pauli <i>Foto: Lars Pauli</i>

Antallet af ledige job i den private sektor er steget med 37 procent i Nordjylland i løbet af et år.Arkivfoto: Lars Pauli Foto: Lars Pauli

NORDJYLLAND:For det store flertal af danskere er der blevet færre ledige stillinger at søge i det private erhvervsliv. Men i Nordjylland er tendensen den stik modsatte. Her er der blevet flere ledige stillinger.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der blev offentliggjort mandag.
På landsplan er antallet af ledige stillinger i den private sektor faldet fra 21.300 i første kvartal i fjor til 17.700 i første kvartal i år. Det svarer til et fald på 17 procent.
I Nordjylland er antallet af ledige private job i samme periode steget fra 1106 til 1520 - en stigning på 37 procent. Nordjylland er den eneste region, der har fremgang.

Fremgang i industrien

Hvis man ser på de enkelte sektorer, er det kun i industrien, at det er blevet flere ledige job i perioden. Og det er netop forklaringen på, at Nordjylland klarer sig så godt, ifølge Jens Nyholm, cheføkonom i Spar Nord.

- Industrivirksomhederne har fået mere at lave, og det kommer det industritunge Nordjylland til gode, siger Jens Nyholm, der også peger på, at eksporten fortsat går fornuftigt.
- Nordjyllands industri er specielt eksponeret mod Norge og Sverige, og det har været et rigtig godt kriseværn, fordi efterspørgslen efter varer fra de to lande ikke har været ramt af de økonomiske konjunkturer på samme måde som resten af Europa. Euro- og kronesvækkelsen har naturligvis også hjulpet det nordjyske arbejdsmarked, lyder forklaringen fra Jens Nyholm.
Fremadrettet forventer han dog, at optimismen vil tabe lidt luft, fordi den økonomiske udvikling i andet kvartal ikke har været så gunstig.
- Aktivitetsindikatorer i Europa peger på nedgang, og det vil også ramme Nordjylland. Dog vil norsk og svensk efterspørgsel efter alt at dømme trække i den anden retning, siger Jens Nyholm.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.