Mariagerfjord

Flertal for at rive præstebolig ned

V og S var splittede i sagen om præstebolig fra 1908

Jørgen Hammer Sørensen (DF) var i mindretal i teknisk udvalg på spørgsmålet om nedrivning af Hadsund Præstegård, men i byrådet samlede han flertal.

Jørgen Hammer Sørensen (DF) var i mindretal i teknisk udvalg på spørgsmålet om nedrivning af Hadsund Præstegård, men i byrådet samlede han flertal.

MARIAGERFJORD:Et flertal i Mariagerfjord Byråd gav på aprilmødet torsdag aften los for, at Hadsund-Vive Pastoratråd som ønsket kan rive Hadsund Præstegård i Kirkegade ned.

Dermed trodser flertallet anbefalingen fra sine egne rådgivere. Forvaltningen har frarådet nedrivning, idet den vurderer, at ejendommen, hvis ældste del er fra 1908, er yderst bevaringsværdig.

Sagen splittede både Venstre og Socialdemokraterne, da den kom til afstemning efter en længere debat.

- For mig handler det ikke om, hvorvidt der er skimmelsvamp i bygningen eller ej (sådan som pastoratsrådet har fremført).

- Det er et rigtig flot hus, men det er ikke mig, der ejer det. Det er den private ejendomsret, der gælder, og ejeren må gøre, hvad han vil, sagde udvalgsformand Jørgen Hammer Sørensen (DF).

Venstremanden Danny Juul Jensen argumenterede for, at ingen i dette land har fuld og uindskrænket ejendomsret.

- Hvis nogen skulle finde på at rive kirkedøren ned og opsætte en automatisk glasdør, ville de heller ikke have ret til det, sagde Danny Juul Jensen.

En anden modstander af nedrivning, Peder Muhl (S) fortalte, at han har fået mange henvendelser, men at det slog hovedet på sømmet for ham, at forvaltningen har vurderet præstegården til karakteren 2 på en skala fra 1-9, hvor 1 er højest.

Bo Ritterbusch (LA) foreslog, at man fremover sørger for at bygge grimt i Mariagerfjord Kommune, hvis man vil undgå, at der kommer smagsdommere fra byrådet og sætter en bremse for udviklingen.

Karen Østergaard (S) var af den opfattelse, at præstegården ligger forkert, og at moderne præster ikke vil bo så tæt på kirken.

Hun synes, det er meget at pålægge pastoratsrådet, at de ikke må skille sig af med bygningen.

Hendes partifælle Jens Riis Dalgaard var ikke enig:

- Jeg kan ikke forstå, at det bedre kan betale sig at rive ned og bygge nyt op et andet sted. Måske er kirkeskatten for høj? spurgte han. Flertallet fulgte formand for teknisk udvalg Jørgen Hammer Sørensen (DF), der går imod bevaring.

Det samme gjorde DF’erens to partifæller Jan Andersen og Hans Henrik Sørensen, Venstres medlemmer Helle Mølgaard, Per Kragelund, Henrik Sloth, Svend Madsen, Jørgen Pontoppidan, Per Lynge Laursen og Mogens Jespersen, Socialdemokraterne Jette Rask, Lene Nielsen, Karen Østergaard, Mette Binderup og Per Husted samt Liberal Alliances Bo Ritterbusch.

De øvrige 12 stemte for nej til nedrivning. Søren Greve (V) havde meldt afbud til byrådsmødet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.