Skagen

Flertal for at sende Lille Skagen i høring

Enhedslisten mener, at der bliver store miljøproblemer med støj og vand

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

”Lille Skagen” sendes i høring fra 28. november til 23. januar. Visualisering: Trigon A/S, LBB3 og UHTP Arkitekter

SKAGEN:Borgerne får nu mulighed for at give deres mening til kende om "Lille Skagen", Trigons forslag til en ny bydel på Hedeboskolens grund i i det nordvestlige Skagen.

Økonomiudvalget besluttede onsdag at sende lokalplanforslaget i otte ugers offentlig høring fra 28. november til 23. januar.

Et springende punkt er opførelsen af et center med svømmehal, legeland, multihal med mere, og om det kan erstatte Skagen Kultur- og Fritidscenter, men den del forholdt økonomiudvalget sig ikke til.

- Vi har en forespørgsel liggende i ministeriet om godkendelse af energilån til Skagen Kultur- og Fritidscenter. Det afventer vi svar på, ligesom vi ikke har fået et notat om konsekvenserne og fordele og ulemper ved de forskellige muligheder. Det får vi formentlig inden jul, men indtil da beder vi om høringssvar fra borgere, fagfolk og hvem, der ellers måtte have noget at spille ind med, siger borgmester Birgit Hansen (S).

EL: Vand- og støjproblemer

Enhedslisten stemte imod og mener ikke, at lokalplanforslaget skal i høring.

- Vi mener, at planerne skal ændres, så der ikke skabes nye problemer for naboerne, og så skal det sikres, at kommunen ikke senere påføres nye store udgifter, siger Ida Skov, der er bekymret for overfladevandet og støjen fra Frederikshavnsvej.

- Overfladevandet fra et tæt bebygget område med op til en bebyggelsesprocent på 60 vil ikke kunne afledes i det eksisterende ledningsnet og grøfter. Grundvandet står 20 cm under jordoverfladen, så vandet kan ikke sive ned. Det vil forværre vandafledningsproblemerne for naboområder, som i forvejen er hårdt pressede. Det fremgår af miljøscreeningen, siger Ida Skov

Hun mener også, at støjproblemerne fra hovedvejen, der kræver en støjvold på 3,5-4 meter eller at hastigheden sænkes fra 70 til 50 km/t, skal løses, inden forslaget sendes i høring.

- Høringsfasen er en del af den demokratiske proces, hvor alle har mulighed for at spille ind med input, som så vil blive minutiøst gennemgået af fagfolk, siger Birgit Hansen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.