Grindsted

Flunkende ny skole til knap 100 elever

Landsbyfællesskab i Grindsted får ekstra medvind med ny skole

19
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Store og små fra Grindsted-Uggerhalne var mødt op til indvielsen. Foto: Lars Pauli

GRINDSTED:Store og små stimlede sammen, der blev sunget fællessange, rådmand Tina French sagde kloge ord, og skoleleder Søren Kold glædede sig synligt over de nye skolebygninger. Lørdag var der fest i Grindsted, for da blev den nye Grindsted Skole indviet.

Modsat mange andre nordjyske landsbyer, der slås med truende skolelukninger, kan man i Grindsted nu glæde sig sig helt nye, moderne bygninger til den lille skole, der huser knap 100 elever i 0. - 6. klasse.

Dermed er et længe, næret ønske i Grindsted-Uggerhalne blevet opfyldt. De gamle skolebarakker, der blot skulle være midlertidige, men som nåde at tjene som skole i et halvt århundrede, er nu endegyldigt fortid og erstattet af de nye skolebygninger.

I første række er den nye skole til glæde for skolens elever, medarbejderne og forældrene, men derpå er det også en sejr for det stærke landsbyfællesskab i Grindsted-Uggerhalne. Et fællesskab, der ikke er kommet tilfældigt.

- Vi har været så heldige, at Grindsted-Uggerhalne Samråd siden 1970´erne har haft nogle stærke personligheder, der har gjort et stort arbejde for området, siger Marianne Ellersgaard, der har boet i Grindsted i 22 år.

Gennem alle årene har Marianne Ellersgaard, der selv er med i en arbejdsgruppe under Samrådet, oplevet Grindsted som et godt sted at bo. Sådan er det stadig. Grindsted-Uggerhalne er ikke blot præget af et godt fællesskab. Det er også meget åbent, så der bliver taget godt imod tilflyttere, fortæller Andreas og Stine Bertelsen. Parret har tre børn - heraf to skolesøgende børn i 0. og 2. klasse.

- Da vi for 10 år siden flyttede hertil fra Aalborg var det økonomien, der gjorde udslaget, da husene jo er billigere herude end inde i Aalborg, men i dag kunne vi slet ikke forestille os at bo andre steder, fortsætter Stine og Andreas Bertelsen.

Hjertet i fællesskabet er skolen, herunder også Grindsted-Uggerhalnes særlige Landsbyordning, hvor Skolen, børnehaven og fritidsordningen har været integreret i 25 år. Her lærer alle børn, lærere og forældre hinanden at kende.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.