Flyt, hvis du vil spare penge

Der er store interne forskelle i boligpriser i Nordjylland

Der er mange penge at spare i boligudgift selv ved at flytte inden for den enkelte nordjyske kommune. Arkivfoto

Der er mange penge at spare i boligudgift selv ved at flytte inden for den enkelte nordjyske kommune. Arkivfoto

NORDJYLLAND:Har du adresse inden for postnummer 9000 Aalborg og gerne vil have en lavere boligudgift, ja så skulle du overveje at flytte 25 kilometer mod øst til Hals.

Forskellen i den gennemsnitlige kvadratmeterpris for villaer og rækkehuse mellem de to områder er hele 179 procent med Aalborg i den dyre ende, og det selv om begge områder ligger i Aalborg Kommune. Det viser en analyse lavet af boligsiden Boliga.dk.

- De største interne forskelle i boligudgifter finder man i Aarhus og Aalborg kommuner, fortæller Laust Farver fra Boliga.dk.

Men store interne prisforskelle findes også i andre nordjyske kommuner.

Således er der mere end 100 procent forskel i boligpris mellem Skagen og Frederikshavn inden for Frederikshavn Kommune eller 76 procent i prisforskel mellem Støvring og Nørager inden for Rebild Kommune.

Forskel mellem kommunerne

Det er ikke kun internt i de nordjyske kommuner, at der er store forskelle mellem boligpriserne. De findes også mellem de nordjyske kommuner.

Mens gennemsnitsprisen per kvadratmeter for villaer og rækkehus i 9000 Aalborg - det dyreste område i Aalborg Kommune - er 18.145 kroner, så er prisen i Nykøbing Mors - det dyreste område i Morsø Kommune - under en tredjedel heraf, på 5570 kroner.

Efter 9000 Aalborg er Skagen i øvrigt det dyreste boligområde i Nordjylland med en gennemsnitspris per kvadratmeter på 15.209 kroner.

Boligas analyse kan findes her: http://www.boliga.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.