Fokus på rekreative områder

Der er mulighed for at høre om Brønderslev Forsynings investering på godt 300 millioner kroner. Foto: Henrik Louis
1. september 2017 07:34

Der bliver nye, rekreative muligheder i Brønderslevs sydby.

Der bliver mulighed for at se nærmere på disse muligheder på mandag, og udgangspunktet er kraftvarmeværket på Virksomhedsvej. Brønderslev Forsynings nye energianlæg står helt færdigt til foråret 2018, og det giver Brønderslevs sydby nogle nye rekreative muligheder. Der bliver nye stier og adgang til paragraf 3-området ved Lygtebækken, en udsigtshøj og måske et udsigtstårn. Her er der således mulighed for at betragte både natur og teknik.

Direktør Thorkil Bartholdy Neergaard fra Brønderslev Forsyning vil fortælle om projektet, der udføres i samarbejde med borgerforeningen Borger9700.

Der bliver onsdag 6. september mulighed for at høre om det nye energiprojekt. Omkring årsskiftet tager Brønderslev Forsyning det nye biomasse kraftvarmeværk i brug. Herved sikres varmeforbrugerne billig varme og stabil, bæredygtig fjernvarme mange år fremover.

Det er samtidig et anlæg, som teknologisk vil give genlyd i både ind- og udland. Med et budget på mere end 300 mio. kr. er der tale om den måske største enkeltinvestering i Brønderslevs historie. Varmechef Poul V. Jensen fra Brønderslev Forsyning fortæller om det nye anlæg og de nye teknologier.

Der bliver også flere muligheder for at studere grise, der trives og har det godt.

På mandag vil Hans Henrik Thomsen fra Purple Farm i Hallund, der har bygget mobile stalde, fortælle om denne form for griseproduktion samt om tankerne bag, hvor både landmanden, grisene og jorden skal have det godt. Der vil være mulighed for at smage skinke fra farmen ved Hallund.

Onsdag 6. september fortæller Thomas Bertram om øko grisehuse. Det sker i Hjørnet i Nørregade i Dronninglund. Den unge landmand og svineavler fortæller om den luksus-faringsvogn, som han har opfundet og livet som økologisk svineavler.

I 2016 blev Thomas Bertram uddannet som landmand, og hans drøm var at avle økologiske smågrise. Til dette formål har han opfundet faringshytten, som både kan give bedre dyrevelfærd, gode arbejdsforhold og højere effektivitet.

Der bliver også mulighed for at høre om alternativ boform med vinderprojektet fra Unum Eco Village. Unum Eco Village er en vision om dybdeøkologisk levefællesskab samt en beskrivelse om, hvordan denne kan rodfæstes i det naturskønne, tidligere militærområde i Tolne Bakker. Projektet vandt konkurrencen om alternative boformer i Hjørring Kommune i begyndelsen af 2017.

Der er mulighed for at høre om projektet tirsdag 5. september i Hjørnet i Dronninglund og onsdag 6. september i Den Gule Bygning, Nørregade 51 i Brønderslev.

Man kan også høre om parmakultur. Parmakultur handler om bæredygtighed, etik, sund livsstil og regenerering af jordens ressourcer. Det er uundgåeligt en af løsningerne på mange af tidens miljø, klima, energi og fødevarekriser.

Forfatter og havebrugskonsulent Karoline Nolsø Aaen vil give et indblik i parmakulturens abc, og videre, hvordan vi kan bruge teorien til at gøre vores egen hverdag bæredygtig og etisk forsvarlig. Med afsæt i egen erfaring og livsstil tager Karoline Nolsø Aaen deltagerne med på en vandring af grønne tiltag til inspiration og motivation.

Karoline Nolsø Aaen er biolog, forfatter og indehaver af Parmakulturhaven Myrrhis, og de bor i økolandsbyen Friland på Djursland.

Der er mulighed for at møde Karoline Nolsø Aaen mandag på Hjørnet og torsdag 7. september i Den Gule Bygning, Nørregade 51 i Brønderslev.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...