EMNER

Forfald kan betyde et stop for gudstjenester

Sognepræst Laurids Korsgaard, Frederikshavn, håber ikke det sker på Hirsholmene

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Sognepræst Laurids Korsgaard bliver indimellem spurgt om det giver mening, at holde gudstjeneste i kirken på Hirsholmene, når den er i så dårlig stand. Det mener han og håber fortsat på, at kirken bliver sat i stand af Naturstyrelsen.Arkivfoto Bente Poder

HIRSHOLMENE:Hirsholmene Kirkes omfattende forfald kan betyde, at de aftengudstjenester, som sognepræst Laurids Korsgaard fra Frederikshavn holder hver sommer, må ophøre.

Han lægger ikke skjul på, at den manglende vedligeholdelse af kirkebygningen betyder, at han indimellem bliver spurgt, om det overhovedet giver mening at holde gudstjeneste i en kirke, der er i så dårlig stand.

- Det har jeg hidtil ment, at det gør, fordi gudstjenesterne er så godt besøgt, og selv vil jeg nødig give afkald på dem, siger Laurids Korsgaard.

Samtidig tilføjer han dog, at forfaldet kan blive så grelt, at det må stoppe med gudstjenester på øen.

- Jeg håber ikke, det sker. Jeg har tillid til, at Naturstyrelsen vil sætte gang i de renoveringstiltag, som allerede er beskrevet i en bygningsrapport fra 2001. Ikke mindst fordi så mange sætter pris på en hel almindelig klassisk gudstjeneste i den lille lavloftede kirke - også selv om man sidder elendigt på de gamle, smalle bænk. Men det tager kirkegængerne som en oplevelse.

Har været i dialog

Laurids Korsgaard har gennem de senere år modtaget en del kommentarer fra kirkegængerne om kirkens forfald - og han har svaret, at Frederikshavn Sogn som kirkens bruger kun har ansvaret for gudstjenesterne.

Ansvaret for vedligeholdelsen ligger hos kirkens ejer, som er Naturstyrelsen.

- Der har tidligere været dialog mellem Frederikshavn Sogns menighedsråd og Naturstyrelsen om at menighedsrådet ønsker at overtage ejerskabet, siger sognepræsten.

Men efterhånden som kirken er forfaldet, er menighedsrådets holdning blevet, at man i givet fald først vil overtage kirken, hvis den er istandsat. En forhandling til den tid vil vise, om der kan indgås en endelig aftale.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.