Ø-kirke bliver en sag for miljøministeren

Folketingsmedlem Bjarne Laustsen har skrevet til Naturstyrelsens minister, miljøminister Kirsten Brosbøl om kirkens forfald

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Bjarne Laustsen har været på Hirsholmene i juni og var målløs over kirkens forfatning. Derfor går han nu til den ansvarlige minister. Arkivfoto: Peter Bandholm.

KØBENHAVN:Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) skal nu undersøge, hvorfor kirken på Hirsholmene står og forfalder. Miljøministeren er chef for Naturstyrelsen, der ejer den lille kirke på øen.

Det er partifællen Bjarne Laustsen, der har skrevet til ministeren og bedt hende tage affære.

- Jeg var i juni selv på Hirsholmene for første gang, og var målløs, da jeg så hvordan kirken fremstod. Der var hul i døren og malingen skallede af. Det var tydeligt at se, at kirken ikke bliver vedligeholdt, fortæller Bjarne Laustsen.

Han mener, at forfaldet er helt uacceptabelt, fordi kirken for det første er kulturarv og for det andet er en vigtig del af turisters helhedsindtryk, når de besøger Hirsholmene.

- Du ejer en kirke ...

Bjarne Lausten har skrevet følgende til miljøministeren:

”Jeg ved ikke, om du er helt klar over, at du faktisk ejer en kirke i min valgkreds, nemlig den på Hirsholmene. Jeg har selv haft lejlighed til at besøg Hirsholmene for nylig og er fuldstændig enig i den kritik, der rejses i vedlagte artikel fra Nordjyske Stiftstidende 14.8. d.å. Jeg vil gerne høre hvilke muligheder og planer der er for at istandsætte og renovere kirken derovre. Vi kan ikke tillade os at kirken bare forfalder.”

Efterlyser en plan

I artiklen fra Nordjyske Stiftstidende, som Bjarne Laustsen omtaler, retter formanden for beboerforeningen Holmboerne Jan Bille en hård kritik af Naturstyrelsen for ikke at bruge afsatte midler til renoveringen. Jan Bille mener at vide, at der blev afsat penge til vedligeholdelse til at arbejdet kunne gå i gang i 2013, men der er ikke sket noget.

Provst Jens Jacob Jensen, Frederikshavn provsti oplyste i artiklen at, i efteråret 2011 gennemførte provstiudvalget, sammen med repræsentanter fra Naturstyrelsen, et bygningssyn af kirken, der viste at samtlige arbejder med istandsættelse af kirken ville beløbe sig til omkring 600.000 kr. med moms.

Og nu vil Bjarne Laustsen altså have oplyst, hvor mange midler, der er sat af til vedligeholdelse af kirken, og om der er udarbejdet en renoveringsplan.

- Jeg regner med, at ministeren kan have et svar klar i løbet af 40 dage, siger Bjarne Laustsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.