Forsvarer: Fem års fængsel for drab på mor

Der er en kødannelse af formildende omstændigheder mener 16-årigs forsvarer

Foto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Foto: Lars Pauli Lars Pauli

KVISSEL:Der er en kødannelse af formildende omstændigheder, og det betyder, at den 16-årige pige, skal have den lavest mulige straf for drab - nemlig fem år.

Sådan lød påstanden fra pigens forsvarer, Aksel Groth, da han procederede for straffen i Kvissel-sagen.

- Anklageren gik nærmest i selvsving, da hun talte om skærpende omstændigheder. Jeg mener derimod, at der er en kødannelse af formildende omstændigheder, sagde forsvareren.

Aksel Groth fremhæver især, at pigen lige var fyldt 15 år et par måneder forinden drabet. Ifølge forsvareren er årsagen til drabet en følge af det dårlige selskab, hun kom i, da hun begyndte at arbejde på en restaurant i Frederikshavn i sommeren 2014.

Endelig fremhævede forsvareren, at drabet var sket med så stor kraft, at hans klient ikke kunne have udført den - men at det måtte være den 29-årige mand, der havde ført kniven.

Lettere retarderet

Den 29-åriges forsvarer, Mads Kjær Jensen, mener ikke, at hans klient skal idømmes mere end 10 års fængsel for drabet på den 40-årige kvinde i Kvissel sidste år.

Forsvareren mener, at der er tale om formildende omstændigheder i drabssagen. Blandt andet, at mentalundersøgelsen af den 29-årige har vist, at han er stærkt traumatiseret på grund af en opvækst i flygtningelejr i Irak og efterfølgende oplevelser af krigshandlinger i Irak.

Forsvareren mener, at den 29-årige er på grænsen til at være straffri på grund af hans mentale tilstand. Mentalundersøgelsen viser nemlig, at han er lettere retarderet - en konklusion, som Retslægerådet dog efterfølgende afviste.

Mads Kjær Jensen nedlagde også påstand om, at den 29-årige iranske statsborger ikke skal udvises af Danmark.

Han mener, at det er en særdeles uvis skæbne, den 29-årige går i møde, hvis han bliver udvist, selvom Udlændingestyrelsen har vurderet, at der ikke er noget til hinder for at udvise ham.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.