Forsvarere: Hovedtiltalte har kun haft begrænsede roller

Ellingsagens forsvarere mener, deres klienter skal straffes med tre-fire års fængsel

Arkivfoto: Kurt Bering <i>Kurt Bering</i>

Arkivfoto: Kurt Bering Kurt Bering

ELLING:Mens Ellingsagens anklager mener, at de to hovedtiltalte i sagen bør idømmes hver otte år fængsel, mener de to hovedtiltaltes forsvarere dog begge, at deres klienter hver især kun har haft begrænsede roller i drabsforsøget.

Den 49-åriges forsvarer, Nicolaj Horn, fremhævede i sin strafprocedure, at hans klinet ikke er dømt for at slå den 36-årige i hovedet med gaffelnøglen, og forsvarsadvokaten stillede spørgsmålstegn ved, hvor meget der i virkeligheden var fortsæt til drabsforsøg.

- Vi har ikke den skærpende omstændighed, at der har været tændt ild. Og jeg mener, der er formildende omstændigheder, for hele baggrunden for episoden er den vold, der sker forinden, sagde han og fortsatte:

- Min klient har i det hele taget kun haft en marginal betydning, for han tilsluttede sig først, efter at skaderne var sket. Og han gik ud af bilen, efter de havde båret ham (den 36-årige, red.) ind, og så sker der ikke mere.

Derfor nedlagde Nicolaj Horn påstand om, at den 49-årige skal straffes med fire års fængsel.

Den 41-årige har under hele retssagen erkendt, at han slog den 36-årige tre gange i hovedet med en gaffelnøgle. Han har påberåbt sig nødværge, da han hævdede at han slog, fordi den 36-årige havde angrebet ham først.

Retten fandt dog ikke, at der var tale om nødværge, men den 41-åriges forsvarer Aksel Groth mener, at voldshandlingen lægger tæt på nødværge, hvilket er en formildende omstændighed.

- Jeg vurderer stadig, at handlingen er på grænsen til nødværge, og det er grund til strafnedsættelse. Derfor skal straffen ligge mellem tre og fire år, sagde han.

Aksel Groth fremhævede, at hans klient ikke havde haft noget med overhældningen af benzin at gøre.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.