Forsvarere: Hovedtiltalte har kun haft begrænsede roller

Ellingsagens forsvarere mener, deres klienter skal straffes med tre-fire års fængsel

Jesper Ramsing
Arkivfoto: Kurt Bering
Retssag 1. september 2017 12:10 - Opdateret 1. september 2017 14:47

ELLING: Mens Ellingsagens anklager mener, at de to hovedtiltalte i sagen bør idømmes hver otte år fængsel, mener de to hovedtiltaltes forsvarere dog begge, at deres klienter hver især kun har haft begrænsede roller i drabsforsøget.

Den 49-åriges forsvarer, Nicolaj Horn, fremhævede i sin strafprocedure, at hans klinet ikke er dømt for at slå den 36-årige i hovedet med gaffelnøglen, og forsvarsadvokaten stillede spørgsmålstegn ved, hvor meget der i virkeligheden var fortsæt til drabsforsøg.

- Vi har ikke den skærpende omstændighed, at der har været tændt ild. Og jeg mener, der er formildende omstændigheder, for hele baggrunden for episoden er den vold, der sker forinden, sagde han og fortsatte:

- Min klient har i det hele taget kun haft en marginal betydning, for han tilsluttede sig først, efter at skaderne var sket. Og han gik ud af bilen, efter de havde båret ham (den 36-årige, red.) ind, og så sker der ikke mere.

Derfor nedlagde Nicolaj Horn påstand om, at den 49-årige skal straffes med fire års fængsel.

Den 41-årige har under hele retssagen erkendt, at han slog den 36-årige tre gange i hovedet med en gaffelnøgle. Han har påberåbt sig nødværge, da han hævdede at han slog, fordi den 36-årige havde angrebet ham først.

Retten fandt dog ikke, at der var tale om nødværge, men den 41-åriges forsvarer Aksel Groth mener, at voldshandlingen lægger tæt på nødværge, hvilket er en formildende omstændighed.

- Jeg vurderer stadig, at handlingen er på grænsen til nødværge, og det er grund til strafnedsættelse. Derfor skal straffen ligge mellem tre og fire år, sagde han.

Aksel Groth fremhævede, at hans klient ikke havde haft noget med overhældningen af benzin at gøre.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...