Anklager: Bestialsk drabsforsøg skal koste otte års fængsel

To hovedtiltalte i Elling-sagen er fundet skyldige - dommen bør ligge i den høje ende af skalaen, mener anklager

Anklager Peter Rask. Arkivfoto: Bent Bach

Anklager Peter Rask. Arkivfoto: Bent Bach

ELLING:Det brutale drabsforsøg på en 36-årig mand i Elling skal koste otte års fængsel for de to hovedtiltalte i sagen.

Det sagde anklager Peter Rask under strafproceduren i retten fredag.

Dermed lægger anklagemyndigheden sig i den høje ende af strafskalaen for drabsforsøg.

En 49-årig og en 41-årig mand blev tirsdag kendt skyldige i drabsforsøg i den såkaldte Elling-sag, hvor den 36-årige i forbindelse med et drikkelag 24. oktober sidste år på den 49-åriges bopæl, blev slået i hovedet med en gaffelnøgle, så han fik livstruende kraniebrud. Efterfølgende blev voldsofferet overhældt med benzin og smidt ind bagi en varebil, som kørte galt på Tuenvej, hvor den 36-årige blev fundet.

Retten i Hjørring fandt, at de to mænd havde været sammen om den brutale voldshandling, og at det var meningen, de ville brænde den 36-årige.

Og netop forsøget på at brænde den 36-årige er så skærpende en omstændighed, at straffen bør være i den høje ende af den normale straf for drabsforsøg, sagde Peter Rask.

- Der er tale om et meget groft overfald. At stå og hælde benzin ud over en mand, der er slået til lirekassemand er meget, meget groft. Og det er bestialsk, at man så derudover vil sætte ild til en mand, man ikke med sikkerhed ved om er død eller ej.

Lidt usædvanligt er det 36-årige voldsoffer er også selv blevet fundet skyldig i sagen. Ifølge anklagemyndigheden var det nemlig den 36-årige, der startede voldsepisoden, da han under drikkelaget slog nogle af gæsterne - heriblandt den 41-årige.

Og Retten i Hjørring fandt det bevist, at det var den vold, der var årsag til en hævnagt fra den 49-åriges og den 41-åriges side.

Den voldshandling, mener anklagemyndigheden, skal koste seks måneders fængsel, men da den 36-årige efterfølgende blev udsat for grov vold, åbnede anklagemyndigheden op for, at en del af straffen kunne være betinget.

Forsvarer for den 36-årige argumenterede også for, at straffen skulle gøres rent betinget, fordi hans klient havde været udsat for et ekstremt voldsomt overfald.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.