Drab

Forsvarere: Ikke et planlagt drab

Flere formildende omstændigheder i drabssag, mener tre tiltaltes advokater, der går efter 10-11 års fængsel

Arkivfoto: Jan Pedersen

Arkivfoto: Jan Pedersen

AALBORG:Mens anklagemyndigheden går efter høje straffe til tre mænd, der er kendt skyldige for drabet på en 27-årig mand i Øgadekvarteret sidste år, så mener deres forsvarsadvokater, at der er formildende omstændigheder, der gør, at straffen skal ligge i den lave ende.

Udgangspunktet for et drab er 12 års fængsel, men anklagemyndigheden mener, at der er skærpende omstændigheder, der gør, at straffen skal være 13-14 års fængsel.

Det er de tre forsvarsadvokater slet ikke enige i, og de mener modsat, at retten skal se med mildere øjne på sagen og ikke dømme de tre mænd mere end 10-11 års fængsel.

- Jeg mener ikke, at der foreligger skærpende omstændigheder, der gør, at man kan fravige udgangspunktet på 12 års fængsel. Til gengæld mener jeg, at der er en række formildende, sagde Michael Juul Eriksen.

Ikke planlagt

Forsvarerne lægger især vægt på, at drabet ikke var planlagt, men noget der skete spontant efter et trafikuheld. Og at drabet var kulminationen på længere tids konflikt i det kriminelle miljø.

- Den dræbte var ikke en tilfældig person på gaden. Han færdes i dette miljø, og han var en aktiv del af den forudgående konflikt, sagde Michael Juul Eriksen.

En af de tiltalte - en 25-årig mand - risikerer også udvisning af landet for bestandigt. Han er irakisk statsborger, men har flygtningestatus.

Risikerer udvisning

Hans forsvarer, Jakob Dalsgaard Hansen, brugte meget af sin taletid på at overbevise nævningetinget om, at hans klient ikke skal udvises.

- Min klient har ingen tilknytning til andre steder end Danmark. Min klient har kun den familie, han har her i landet. Det er alt, hvad han har i verden, sagde forsvarsadvokaten og tilføjede:

- Der er en risiko for, at min klient vil lide overlast ved en udvisning. F.eks. at han bliver rekrutteret til militæret.