Redningsaktion indstillet: 30-årig mand frygtes druknet

Én person svømmede selv i land, da jolle kæntrede syd for Sæby - større indsats for at finde en anden mand var uden resultat søndag

SÆBY:Søndag eftermiddag blev der indledt en større redningsaktion lige syd for Sæby.

Omkring klokken 15.20 kom der melding om, at en jolle var kæntret i havet cirka halvanden kilometer ud for kysten.

- En mand, der var med ombord, svømmede selv i land og er stærkt underkølet. En anden mand i båden er fortsat savnet, fortalte vagtchef Jess Falberg fra Nordjyllands Politi ved 16-tiden.

Her var en redningshelikopter ved at lede efter den forsvundne mand, ligesom der var sendt redningsbåde på vandet. Politiet havde selv patruljer og en indsatsleder i området, og der var tilkaldt både ambulancer og akutbil. De forlod stedet igen først på aftenen.

Og kort før klokken 20 kom meldingen så fra Forsvarskommandoen:

"Eftersøgningen indstilles nu. Desværre uden resultat".

Den forsvundne person er en 30-årig mand, oplyser politiet. Han og den anden mand i båden er fra lokalområdet. De var ude at jage, da båden kæntrede.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

En overgang søndag var to redningshelikoptere med til at lede efter den 30-årige. Vagthavende ved Forsvarskommandoen kunne desuden fortælle, at seks skibe var på vandet i en koordineret eftersøgning:

- Det er to fra Østerby Redningsstation, to fra Skagen Redningsstation, en fra Sæby Redningsstation samt et af søværnets skibe, oplyste den vagthavende.

En tredje person var også i vandet. Det var en person inde på land, som så den svømmende mand og slog alarm. På det tidspunkt var der gået et stykke tid, efter at båden var kæntret, oplyser politiet.

- Anmelderen var selv i vandet kortvarigt for at hjælpe ham, der var svømmet i land, oplyser Jess Falberg.

Manden, som svømmede i land, havde redningsvest på. Han blev bragt til behandling på skadestuen og udskrevet senere søndag. Han er 34 år og fra lokalområdet.

Søndag aften kunne politiet ikke fortælle nærmere om, hvordan ulykken skete. Der vil ikke finde en ny eftersøgning sted mandag:

- Der er ikke håb om at finde den 30-årige i live. Det er ikke sandsynligt, at han har overlevet det kolde vand, lød det fra Jess Falberg søndag aften.

De pårørende er blevet underrettet.

Jollen - en skydepram - blev bragt i land søndag eftermiddag. Der blev også fundet en redningsvest i vandet.

Mandag morgen oplyser politiet, at man stadig ikke har fundet den 30-årige og formoder, at han druknede.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.