Kongeskibet

Kongeskibet forlader Frederikshavn - 3. maj stiger Hendes Majestæt Dronningen ombord

Torsdag klokken 16 sejler Dannebrog ud af havnen

Kongeskibet Dannebrog forlader havnen i Frederikshavn torsdag. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Kongeskibet Dannebrog forlader havnen i Frederikshavn torsdag. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Som foråret skrider frem, gør besætningen i Kongeskibet Dannebrog sig klar til de opgaver, som venter forude i den kommende sæson.

Kommandoen hejses torsdag klokken 14. Og klokken 1600 forlader skibet vinterhiet på Flådestationen i Frederikshavn og tager hul på den første del af den såkaldte sejlende forskole, som varer frem til fredag 3. maj, hvor Hendes Majestæt Dronningen officielt stiger om bord i Dannebrog i Københavns Havn.

Det er samtidig første sæson for kommandør Peter S. Stamp som Hendes Majestæt Dronningens Jagtkaptajn og herunder tillige som chef for Kongeskibet.

Forskolen har til formål at uddanne såvel dette års værnepligtige besætning som stambesætningen således, at besætningen som helhed er rustet til at løse samtlige forekommende opgaver – såvel opgaver som skal løses af søfolk, som opgaver der har til formål at støtte Kongefamilien under togterne med Dannebrog.

Der lægges under forskolesejladsen særlig vægt på sikkerhed for medsejlende medlemmer af Kongefamilien, for skibet og for det enkelte besætningsmedlem.

Inden den sejlende forskole tager form, har den værnepligtige besætning gennemført flere måneders intensiv uddannelse og træning ved Søværnets Center for Maritim Uddannelse og Skibssikkerhed i regi af 1. Eskadre i Frederikshavn.

Under forskolen vil Dannebrog sejle i de indre danske farvande og herunder bl.a. gennemføre rekognosceringer fra søsiden i nogle af de danske havne og i de områder, hvor Hendes Majestæt Dronningen og medlemmer af Den Kongelige Familie besøger og besejler i løbet af sommeren.

I 2019 gennemfører Hendes Majestæt Dronningen sommertogt i Danmark med Kongeskibet i henholdsvis Køge og Nyborg kommuner i maj måned og et senere sommertogt i september måned.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst