Lægevagt-ballade: Astman inviterer borgmestre på kaffe

Regionsrådsformanden vil drøfte forløbet og kompenserende tiltag, efter flere byer står til at miste lægevagten

Arkivfoto: Bent Bach

Arkivfoto: Bent Bach

NORDJYLLAND:Regionsrådsformand Ulla Astman (S) fastholder, at lægevagt-strukturen blev nævnt på det omdiskuterede møde i november i kontaktudvalget - men hun erkender, at det ikke konkret blev nævnt, hvor lægerne i fremtiden måske ikke kunne træffes i fremtiden.

I en skriftlig reaktion på det åbne brev fra borgmestrene i Frederikshavn, Jammerbugt og Vesthimmerland skriver Ulla Astman, at ”de tre borgmestre har ret i, at der på kontaktudvalgsmødet i november ikke blev nævnt konkrete byer, hvor konsultationssteder - som følge af en mulig kommende lægevagtaftale - skulle lukkes”.

”Men,” føjer hun til, ”der blev ikke lagt skjul på, at en del af forhandlingerne var centreret om beliggenheden og antallet af konsultationssteder. Og at det så vanskeligt ud i forhold til de krav, som PLO havde mødt os med”.

Ulla Astman skriver, at på grund af aftalens fortrolige karakter kunne man ikke, da aftalen om at lukke i de tre byer var på plads, informere kommunerne skriftligt forud for regionsrådsmødet. Det var planen, at man i mandags - dagen før regionsrådsmødet - ville informere borgmestrene mundtligt. Inden blev aftalen imidlertid lækket til pressen.

Denne del af forløbet har med Ulla Astmans ord ikke ”været hensigtsmæssig”. Hun vil nu invitere de tre borgmestre på kaffe, så man kan drøfte dels forløbet, dels de muligheder for såkaldt kompenserende tiltag i de byer, der 1. marts mister deres lægevagt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.