OVERBLIK: Her kan du komme til festival i Vendsyssel - og her kan du ikke

Kan vi komme til at høre live musik på festival i år? Få et overblik over festivalerne i Vendsyssel

I takt med at landet åbner mere op, holder arrangørerne af musikfestivalerne stadig vejret. Arkivfoto: Henrik Louis

I takt med at landet åbner mere op, holder arrangørerne af musikfestivalerne stadig vejret. Arkivfoto: Henrik Louis

VENDSYSSEL:Høj musik, varme sommerdage og iskolde fadøl.

Det er nogle af de ting, som en normal sommerfestival plejer at indeholde. Men siden coronapandemien begyndte tilbage i marts 2020, har festivalerne og de sociale arrangementer været langt fra normale.

Siden alle festivalerne blev aflyst på stribe sidste år, har både arrangørerne og gæsterne længe ventet i spænding på, om diverse store arrangementer kan afholdes i år.

Men efter der blev meldt nye anbefalinger ud, virker det ikke til, at størstedelen af landets festivaler bliver gennemført i år.

Festivaler kan ikke afholdes som normalt og slet ikke med overnattende gæster. Sådan lød anbefalingen fra ekspertgruppen fredag 23. april.

Med de nye anbefalinger skal regeringen nu afholde politiske drøftelser om, hvordan de større arrangementer skal afholdes, så de kan give en videre genåbningsplan af landet.

Den politiske behandling venter mange musikfestivaler på. De fleste arrangører fortæller, at de arbejder hen imod, at deres arrangementer kan gennemføres. Dog tør de ikke underskrive kontrakter, printe programmer og så videre, før de har hørt det politiske udspil.

Skulle regeringen vælge at følge ekspertgruppens anbefalinger, har flere festivaler allerede meldt ud, at de ikke kan se, hvordan de skal kunne gennemføre sine festivaler.

Imellem alle pressemøderne og de mange genåbningsdatoer kan det være svært at finde et overblik over, hvilke store arrangementer, der har valgt at aflyse, og hvilke der har vælger at afholde. Du kan få et overblik over festivalerne her:

Grafik:

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden