Skagen

Skagen på nethinden

Tidligere politistation er base for unge, som udstiller indtryk fra besøget i Skagen

9
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Miroslav Vejlic fra Serbien studerer design. Som de andre studerende har han observeret byen og har talt med folk, hvorefter han har skabt tre rum med fiskenet set fra en ny vinkel. "Whats in the net" hedder denne installation, og man skal gå ind i nettet for at få den rigtige oplevelse. Foto: Kim Dahl Hansen

SKAGEN:I cykelkælderen under den lukkede politi- og retsbygning i Skagen har de haft vandskade, og den grønne maling er skallet af på gulvet. Det inspirerede de to unge designstuderende til at beskæftige sig med vandets fortællinger, altså hvad vand betyder for skagboerne.

I alt er Skagen blevet oplevet af 13 unge, der enten er uddannet arkitekter og designere eller stadig studerende. Flere af dem er udenlandske og har aldrig været i Skagen før. Det har arkitekt Susanne Eeg, hvis forældre bor stadig bor i Skagen, og hun har sørget for, at de 13 kreative unge først har boet og arbejdet på stationen og til sidst åbnet en udstilling i mange af de tomme rum i den forladte bygning.

"Archiving a Town" hedder deres udstilling, som vel kan forklares med, hvilke ting der skal ind på den indre arkivhylde, som eksempler på det, de tager med sig fra Skagen.

De studerende er rejst hjem efter ferniseringen i weekenden, men Susanne Eeg viser rundt på udstillingen de to første weekender i september mellem 10 og 17.

Værkerne har titler som

"Whats’s in the net?"

Forventningen er gul (et helt rum med en masse gule mursten stillet op på gulvet) Sammenflettet og så Astrologisc Scipt of Skagen, som engelske Isla Badenoch har skabt.

- Jeg har lagt mærke til, hvordan folk samler energi til foråret, hvor alle gæsterne strømmer til Skagen og lader beskueren selv tolke, hvad stjernetegn, salt på gulvet og et mørkt rum har med energien i Skagen at gøre.

Flere fotos på nordjyske.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst