Skagen på nethinden

Tidligere politistation er base for unge, som udstiller indtryk fra besøget i Skagen

Marianne Isen
Isla Badenoch fra England er uddannet som arkitekt på skolen i Aarhus, hun er fascineret af årets gang i Skagen.
Skagen 27. august 2017 16:55

SKAGEN: I cykelkælderen under den lukkede politi- og retsbygning i Skagen har de haft vandskade, og den grønne maling er skallet af på gulvet. Det inspirerede de to unge designstuderende til at beskæftige sig med vandets fortællinger, altså hvad vand betyder for skagboerne.

I alt er Skagen blevet oplevet af 13 unge, der enten er uddannet arkitekter og designere eller stadig studerende. Flere af dem er udenlandske og har aldrig været i Skagen før. Det har arkitekt Susanne Eeg, hvis forældre bor stadig bor i Skagen, og hun har sørget for, at de 13 kreative unge først har boet og arbejdet på stationen og til sidst åbnet en udstilling i mange af de tomme rum i den forladte bygning.

"Archiving a Town" hedder deres udstilling, som vel kan forklares med, hvilke ting der skal ind på den indre arkivhylde, som eksempler på det, de tager med sig fra Skagen.

De studerende er rejst hjem efter ferniseringen i weekenden, men Susanne Eeg viser rundt på udstillingen de to første weekender i september mellem 10 og 17.

Værkerne har titler som

"Whats’s in the net?"

Forventningen er gul (et helt rum med en masse gule mursten stillet op på gulvet) Sammenflettet og så Astrologisc Scipt of Skagen, som engelske Isla Badenoch har skabt.

- Jeg har lagt mærke til, hvordan folk samler energi til foråret, hvor alle gæsterne strømmer til Skagen og lader beskueren selv tolke, hvad stjernetegn, salt på gulvet og et mørkt rum har med energien i Skagen at gøre.

Flere fotos på nordjyske.dk

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...