Kogebog fra Ruths Hotel er verdens bedste
Nordjysk kogebog på over 500 sider kåret som "verdens bedste" i sin genre

Stjernekokken Jack Cramer fra eksklusive Ruths Hotel hædres for sin kogebog med titlen "Ruths Hotel". Arkivfoto: Martin Damgård
GL. SKAGEN: Stjernekokken Jack Cramer, køkkenchef hos det eksklusive Ruths Hotel i Gl. Skagen, kan mere end at kreere mad på topplan.
Han kan også skrive om det. Så godt, at han nu er blevet hædret ved fornemme Gourmand World Cook Book Awards 2023.
Hans kogebog "Ruths Hotel" - et værk på på 564 sider - er blevet kåret som verdens bedste kogebog fra hoteller i 2023.
Kan det blive vildere?
"Meget godt gået af en ordblind jyde fra Horsens", skriver Jack Cramer selv i et opslag på Facebook.
"Kan det blive vildere?" Spørger han i opslaget - og giver selv svaret: "Altid".

I kogebogen fra køkkenchef Jack Cramer fortæller han også om kolleger. Arkivfoto: Martin Damgård
Cramers kogebog er mere end en kogebog.
I bogen fortælles blandt andet om forretningsmanden og livsnyderen Jørgen Philip-Sørensen, der genrejste det ikoniske badehotel i Gl. Skagen.
Den franske stjernekok Michel Michaud omtales også i bogen, og Jack Cramer løfter lidt af sløret for tankerne bag gourmetdelen af Ruths Hotel - med Restaurant Okê.
Små hemmeligheder
Men naturligvis er der også opskrifter med i kogebogen, og dermed får man et indblik i gourmet-hemmelighederne på det berømte hotel.
- Der er lukket godt op for alle de små hemmeligheder. Faktisk har vi ikke rigtigt holdt noget tilbage. Det er originalopskrifterne, der ryger videre, fortalte Jack Cramer i november til Nordjyske.

- Vi er ekstremt stolte og glade, siger Tom Boye, direktør for Ruths Hotel i Gl. Skagen. Arkivfoto: Peter Broen
Direktør Tom Boye fra Ruths Hotel siger om hæderen til køkkenchefens kogebog:
- Vi er ekstremt stolte og glade for, at bogen får sådan en anerkendelse.
Mange historier
Tom Boye påpeger, at bogen rummer meget mere end opskrifter på lækkerier.
- For mig er bogen ikke bare en kogebog. Der er så mange historier i bogen, så meget storytelling, om mad, opskrifter, kolleger, leverandører og alt, hvad der er omkring Jack, siger hoteldirektøren.
Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.
Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.