Nu er der nyt i sagen om drabet på Eddie

To mænd er tiltalt for at have skudt og brændt Eddie Karl-Johan Christensen på et bål

 <i>Kim Dahl Hansen</i>

Kim Dahl Hansen

ELLING:Der er nu rejst tiltale mod to mænd for det brutale drab på 39-årig Eddie Karl-Johan Christensen 9. maj sidste år. Og anklageskriftet er grusom læsning.

Ifølge anklageskriftet blev Eddie skudt flere gange og umiddelbart herefter lagt på et brændende bålsted. Af anklageskriftet fremgår det også, at Eddie døde af skuddene og/eller afbrændingen.

Drabet vakte sidste år opsigt - dels på grund af dets brutale karakter, men også på grund af Eddie Karl-Johan Christensen forhistorie.

Den 39-årige havde nemlig fire år tidligere været udsat for et blodigt drabsforsøg i Elling. 9. maj sidste år talte Eddie med sin mor, og herefter hørte hun ikke fra ham. Han blev efterlyst af politiet, men fem dage senere rykkede efterforskere ud på den landejendom nord for Frederikshavn, hvor Eddie boede i en campingvogn.

Politiets undersøgelser vakte hurtigt mistanke om, at Eddie kunne være blevet dræbt, og de de to mænd der nu er tiltalt for drabet, blev efterfølgende anholdt har siddet varetægtsfængslet siden. Der er tale om ejeren af ejendommen og en af beboerne.

De to mænd på henholdsvis 53 år og 45 år er tiltalt for i forening at have dræbt Eddie Karl-Johan Christensen om aftenen 9. maj med flere skud med håndskydevåben og efterfølgende at have lagt ham på et brændende bålsted, hvor han lå indtil 11. maj.

Ifølge anklageskriftet anbragte de to tiltalte resterne af Eddies lig i to olietønder 11. maj og fragtede dem på en ladbil til en adresse på Hornværket i Frederikshavn.

Tiltalt for at skyde hund

De to mænd der derfor tiltalt for både manddrab og for usømmelig behandling af lig. Desuden er den 53-årige tiltalt for hærværk, fordi han - efter anklagemyndighedens opfattelse - skød og dræbte Eddies hund, som han efterfølgende gravede ned.

Begge tiltalte er svenske statsborgere, og derfor har anklagemyndigheden taget forbehold for, at der vil blive nedlagt påstand om udvisning af mændene.

Motivet stadig ukendt

Det er specialanklager ved Nordjyllands Politi, Kim Kristensen, der skal føre sagen i Retten i Hjørring i juni og juli, hvor der er afsat otte dage til sagen.

- Det har været en massiv og grundig efterforskning, og nu mener vi at have et tiltrækkeligt billede af hændelsesforløbet, så vi kan rejse tiltale mod de to mænd, siger Kim Kristensen.

Han oplyser også, at politiet har en formodning om, hvad motivet til drabet har været - men det ønsker han ikke at komme nærmere ind på før retssagen.

Der er indtil videre ikke sluppet noget ud omkring motivet, men der har været spekuleret i, om drabet har en eller anden relation til drabsforsøget på Eddie i 2016.

Hans forsvarsadvokat har tidligere udtalt til NORDJYSKE, at Eddie dengang levede i frygt for sit liv ovenpå dødstrusler.

Men politiet mener ikke, at de to sager har noget med hinanden at gøre.

Påtale mod britisk kvinde opgivet

En 47-årig britisk kvinde har tidligere – fra den 15. maj 2020 og frem til den 11. september 2020 – været varetægtsfængslet i sagen. Kim Kristensen oplyser, at sigtelserne mod kvinden siden er blevet droppet.

- Det har været en kompliceret sag at efterforske, og derfor har det taget særligt lang tid at få afdækket blandt andet kvindens rollen i forløbet, og efterforskningen har ikke tilvejebragt noget bevis for, at hun har haft en rolle i forbindelse med drabet. Derfor er der sket påtaleopgivelse, siger specialanklageren.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.