Fremtidens køkkener skal være tablet-venlige

Seks ud af ti danskere finder helst opskrifterne på nettet, når de laver mad

Køkkenproducenterne har opdaget, at fremtidens køkkener skal være indrettet, så det er nemt at have sin tablet stående. Foto: Iris/Scanpix

Køkkenproducenterne har opdaget, at fremtidens køkkener skal være indrettet, så det er nemt at have sin tablet stående. Foto: Iris/Scanpix

DANMARK:Mad: Det er ikke længere kogebøgerne, vi griber til, når vi mangler inspiration til maden. Mobil, tablet og PC er blevet vores vigtigste kilde til madopskrifter i køkkenet.

I en ny spørgeundersøgelse svarer 62 procent, at de oftest finder opskrifter på nettet, når de laver mad i køkkenet. Kun 27 procent foretrækker kogebøger. I alderen 18-34 år vælger 70 procent skærm frem for papir, viser undersøgelsen som YouGov har lavet for Elgiganten.

- Undersøgelsen bekræfter det, som vi selv gik og fornemmede. På nettet eller i apps finder man opskrifterne hurtigt, og tabletten ligger aldrig langt væk. Folk vil prøve nye retter, som de ser i madprogrammer på TV, og så nytter det sjældent at lede i gamle kogebøger efter den rigtige opskrift, siger køkkenansvarlig Jenny Nordendahl fra Elgiganten.

Praktisk i køkkenet

Også hos Arla, der under navnet Karolines Køkken driver en af Danmarks største sites med opskrifter, oplever de, at vi danskere er blevet særdeles glade for at finde opskrifter på nettet og især fra mobile enheder som tablet og smartphone.

- Vi ser en stærkt stigende tendens til, at opskrifterne fra Karolines Køkken bliver fundet via mobile enheder, ikke mindst efter kl. 16, hvor besøg fra tablets er helt oppe på 45 procent. Tendensen skyldes selvfølgelig, at tablets bliver mere og mere almindelige, men vi tror også, at mange forbrugere oplever, at tablets er virkelig praktiske at have med i køkkenet samtidig med, at man laver mad, siger Rikke Mandsholm, Public Relations Manager i Arla.

Tablet-venligt køkken

Køkkenproducenterne har også opdaget tendensen, og de er i stigende grad begyndt at tilpasse sig udviklingen. Køkkenet, som Elgiganten sælger, har for eksempel søjler med strømudtag på bordet.

- Løsninger som holder tabletten i ansigtshøjde i køkkenet er på fuld fart frem. Holderne kommer med tilhørende pen, som gør, at man slipper for at smudse skærmen til. Jeg er overbevist om at den slags udstyr kommer til at sælge som varmt brød i fremtiden, spår køkkenansvarlig Jenny Nordendahl i Elgiganten.

/BLM/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden