Fyldte parkingspladser i Klitmøller

Ifølge røgeri-ejer Niels Jørgen Baatz Andersen er der problemer med parkering i Klitmøller, når det er surfervejr

Her er der frie pladser på parkeringspladsen ved Ørhage i Klitmøller. Ifølge Niels Jørgen Baatz Andersen, ejer af Det Gamle Røgeri i byen, er pladserne imidlertid optaget så snart vejret egner sig til surfing. Foto: Line Lykkegaard Skou

Her er der frie pladser på parkeringspladsen ved Ørhage i Klitmøller. Ifølge Niels Jørgen Baatz Andersen, ejer af Det Gamle Røgeri i byen, er pladserne imidlertid optaget så snart vejret egner sig til surfing. Foto: Line Lykkegaard Skou

KLITMØLLER:Det er ikke kun ved det årlige PWA World Cup, der er problemer med parkeringsforholdene i Klitmøller.

Det Gamle Røgeri ved Ørhage i Klitmøller må også til hverdag vinke farvel til kroner i kasseapparatet, fordi de offentlige parkeringspladser ved Ørhage i Klitmøller, der omgiver røgeriet, er optagede.

Det forklarer røgeriets ejer, Niels Jørgen Baatz Andersen.

- Ind i mellem er der flere af vores kunder, der siger: Vi ville gerne have været forbi, men vi kunne ikke finde en parkeringsplads, forklarer han.

Ifølge Niels Jørgen Baatz Andersen er det særligt et problem, når vindforholdene er ideelle til surfing ved Ørhage.

- Vi har ikke noget imod surferne, de er hjertelig velkomne, men det er et generelt problem med mangel på parkeringsmuligheder i Klitmøller. Lige så snart vindretningen og bølgerne er til det, og surferne og tilskuerne kommer, så er der ikke plads på parkeringspladsen, fortæller han.

Driftsleder ved Thisted Kommune Morten Christensen forklarer, at der i Thisted Kommune ingen parkeringsregulativer findes.

- Det betyder, at man må parkere, hvor man vil, så længe man holder lovligt i forhold til færdselsloven, og man i øvrigt ikke holder, så man er til fare for den øvrige trafik.

Han oplyser, at der er 106 offentlige parkeringspladser i området ved Ørhage i Klitmøller. Derudover er der 75 pladser placeret henholdsvis ved enden af Trøjborgvej og ved Splittergab.

Formand for udvalget for miljø og teknik i Thisted Kommune, Henning Holm, mener man i første omgang skal gøre brug af dialog.

- Jeg mener, vi har rimelig gode parkeringsforhold i Klitmøller. Selvfølgelig er der nogle ekstreme forhold under arrangementer som World Cuppen, men mit indtryk, efter at have talt med flere af de lokale erhvervsfolk i byen, er, at der ikke er problemer til daglig. Det er dialogen, vi skal bruge, og jeg synes allerede surferne er meget imødekommende og venlige til at parkere andre steder end Ørhage, forklarer han og afviser at der kan etableres flere parkeringspladser ved Ørhage, da området er fredet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.