Godt på vej: Badehotel rejser sig i klitten

Rejsegilde på det nye Svinkløv Badehotel nærmer sig med hastige skridt - bindingsværk sat på plads i den forløbne uge

Karin Pedersen
Bindingsværket løftes på plads. Foto: Claus Søndberg
Svinkløv 23. juni 2018 15:28

SVINKLØV: Det gammeldags håndværk skal læres af nye generationer, og derfor er lærlinge med på sidelinjen, når firmaet Ugilt Savværk arbejder med trækonstruktionerne på det nye Svinkløv Badehotel.

Byggeriet tager nu for alvor form på grunden i klitterne, hvor det gamle hotel brændte ned i september 2016.

Men selv om metoderne er traditionelle, går det lidt hurtigere end i gamle dage, fordi man kan tage moderne hjælpemidler i brug og f.eks. fremstille både tapper og taphuller på maskine i stedet for med håndkraft, fortæller indehaveren af Ugilt Savværk, Kenneth Jepsen.

Fredag blev hele fag med bindværk i træ løftet på plads, efter at tømmeret er forarbejdet og samlet i en stor hal på savværket i Sindal.

- Det er kun anden gang, jeg prøver noget som det her, så man kan vel sige, at det er en opgave, man kun får hvert 20. år, siger Kenneth Jepsen.

Arbejdet er sket ud fra 3D-modeller, som arkitekterne - Praksis Arkitekter - bag det nye badehotel har fremstillet, og som savværket har lavet arbejdstegninger ud fra. Herefter er bindingsværket blevet samlet på værkstedet og transporteret ud til Svinkløv og løftet på plads.

Foran tidsplan

Der var afsat to dage til monteringen i klitterne - men arbejdet er gjort færdig på kun halvanden dag.

Næste opgave for savværket er at få lavet spærene, der på traditionel håndværkermanér skal boltes sammen. Efter planen skal spærene løftes på plads om halvanden uge, og der kan derfor forventes rejsegilde i starten af juli.

I det hele taget bliver det nye hotel opført med stor respekt for det gamle som et langt træhus med store vinduer. Der er dog flere vinduer og en mere åben udsigt til havet på den ene side og til klitterne på den anden.

Indvendigt genskabes den velkendte, unikke stemning, men alligevel er der overalt i det nye hotel tænkt på nye og mere praktiske løsninger. Det ventes, at hotellet kan åbne i påsken 2019.

I sommer er hotellets ishus dog åbent i ugerne 26-32.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...