Grand Prix-byer får penge retur

DR holder byer skadesfri, efter at Brønderslev, Hurup og fem andre byer besluttede at aflyse Melodi Grand Prix-fest

Halinspektør Christian Brønden pillede tirsdag plakaterne med Grand Prix-showet i Brønderslev ned. Festen er aflyst. Brønderslev Handel er sikret at få et indskud på 125.000 kroner retur. Tilbage er en del andre udgifter, som endnu ikke er opgjort. 	Foto: Hans Ravn <i>Hans Ravn</i>

Halinspektør Christian Brønden pillede tirsdag plakaterne med Grand Prix-showet i Brønderslev ned. Festen er aflyst. Brønderslev Handel er sikret at få et indskud på 125.000 kroner retur. Tilbage er en del andre udgifter, som endnu ikke er opgjort. Foto: Hans Ravn Hans Ravn

HURUP/BRØNDERSLEV:Danmarks Radio sikrer nu tilbagebetaling af ”Grand Prix-byernes” indskud.

Det fremgår af en pressemeddelelse som DR udsendte onsdag eftermiddag efter et døgn med massivt pres.

Syv byer - Brønderslev, Hurup, Auning, Varde, Vamdrup, Kalundborg og Otterup - blev i september med DRs samtykke kontaktet af Dansk Underholdningsproduktion (DUP) med forespørgsel, om de ville være interesserede i at være værter for en række officielle Melodi Grand Prix-satellit-fester.

DUP har fejlinformeret

Men musikfesterne døde, inden de overhovedet kom i gang. Byerne havde nemlig den klare opfattelse, at de var lovet live-gennemstilling fra hovedshowet i Herning, og den forventning kunne DR ikke indfri. Derfor valgte de syv byer forleden at aflyse Grand Prix-festerne.

- Eftersom kernen i DR’s virke er uafhængighed, vil man aldrig kunne købe sig til eksponering på DR’s flader. Derfor vil live-gennemstilling og markedsføring af festerne i DR’s programmer aldrig være elementer, som DR vil kunne sælge som del af en pakke, siger Martin Præstegaard, økonomidirektør i DR.

DR mener, at eventbureauet DUP har fejlinformeret byerne, og har stoppet samarbejdet med DUP.

Kede af situationen

- Da det aldrig har været meningen, at de syv byer skulle lide økonomisk skade som følge af projektet, har DR besluttet at sikre tilbagebetaling af de syv byers indskud, som de har foretaget til DUP. DR er meget kede af situationen og beklager dybt det forløb, som byerne har været igennem i denne sag. Derfor har vi også besluttet, at DR – pr. kulance – vil betale det eventuelle beløb til byerne, som DUP ikke tilbagebetaler byerne. I fremtiden er der ingen tvivl om, at vi i DR vil gennemgå vores procedurer, når det gælder valg af samarbejdspartnere og sikre præcis forventningsafstemning ved indgåelsen af fremtidige samarbejder, siger Martin Præstegaard.

Handelschef Michael Astorp, Brønderslev Handel, er en lettet og glad mand. Han er nu sikret de 125.000 kroner retur, som Brønderslev Handel indbetalte, da kontrakten blev underskrevet.

- Vi har betalt penge for et projekt, der ikke bliver til noget, og nu får vi vores penge tilbage, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.