Grand prix fester droppet

Syv værtsbyer - blandt andet Brønderslev og Hurup i Nordjylland - i krig med Danmarks Radio

Brønderslev skulle have haft besøg af Jakob Sveistrup. Arkivfoto

Brønderslev skulle have haft besøg af Jakob Sveistrup. Arkivfoto

BRØNDERSLEV/HURUP:Grand Prix festerne i syv byer - heriblandt Brønderslev og Hurup er droppet. Der er opstået en juridisk strid mellem de syv byer og Danmarks Radio.

De syv byer føler sig nu helt overladt til sig selv og til en kæmpe oprydning, efter at Danmarks Radios satsning på store Grand Prix Fester landet over er slået fejl.

De syv byer blev udnævnt til medværtsbyer, og skulle være en aktiv del, af det danske melodi grand prix’s hovedshow i Jyske Bank Boxen i Herning.

Ifølge DR var planen, at når konfettikanonen var kørt i stilling til Dansk Melodi Grand Prix 2013, ville det blive første gang i historien, at den populære sangdyst skulle afholdes i flere byer samtidigt.

Lokale ildsjæle i de syv byer, greb straks chancen for at få de berømte 15 minutters berømmelse på deres bys vegne, for blot - efter tre måneders hårdt arbejde - at måtte kaste håndklædet i ringen, efter brudte løfter fra DR.

Der er holdt et krisemøde på Otterup Hotel, hvor de syv byer appellerede DR til at finde en løsning, men det glippede.

Ikke nok med at de syv byer har brugt tre måneder på at få DR’s fest op at stå, nu kan man også forvente et par måneders arbejde med at forklare baglandet, hvad der gik galt, at afbestille haller, annoncekampagner, madleverandører, samt betale købte billetter tilbage og meget mere.

- Derudover skal byerne i kølvandet på DR’s fejlsatsning forholde sig til virkeligt kedelige historier, som f.eks. firmaers køb af billetter, fortæller handelschef i Brønderslev, Michael Astorp.

Dernæst vil det uden tvivl få stor økonomisk indflydelse på fremtidige arrangementer for nogle af de syv byer, da DR har valgt at fraskrive sig ansvaret for de allerede indbetalte beløb.

Brønderslev Handel indbetalte 125.000 kroner, da aftalen blev indgået. Og de penge - og andre udgifter forbundet med festen - vil Brønderslev nu kræve tilbage. Det samme gør de øvrige seks byer.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.