Gyser vandt filmfestival

Filmen "Ophængt" vandt både Alfredprisen og Publikumsprisen. På scenen for at modtage hæderen var Marie Veggerby, Anne Farum, Kasper Larsen og Mathias Bisgaard. Privatfoto Foto: Allan Mortensen

Filmen "Ophængt" vandt både Alfredprisen og Publikumsprisen. På scenen for at modtage hæderen var Marie Veggerby, Anne Farum, Kasper Larsen og Mathias Bisgaard. Privatfoto Foto: Allan Mortensen

Dannebrog flankerede hovedindgangen og den røde løbe var rullet ud, da medieklasserne på Dronninglund Gymnasium konkurrerede om Alfredprisen i den årlige filmfestival.

De otte nominerede kortfilm blev introduceret af mediefagslærerne, Siff Rytter og Kristoffer Abildgaard, inden fagjuryen trak sig tilbage og voterede i en time. Der var således tæt løb mellem deltagerne, og mens filmene blev bedømt, lagde festivalens VIP-gæst, lyddesigner Peter Albrechtsen endnu et element til arrangementet. Han causerede over lydeffekterne på mange af de film, han har lagt lyd til - heri blandt krimiklassikeren "Mænd, der hader kvinder". - Vi kan ikke flygte fra en uhyggelig film ved at lukke øjnene - lyden går lige igennem ørene og videre ned i vores underbevidsthed, hvor uhyggen så kan brede sig. Men holder vi os for ørene, ja, så kan selv de mest uhyggelige scener falde sammen som de rene banaliteter, bemærkede Peter Albrechtsen, der også har arbejdet tæt sammen med Lars von Trier.

Alfredprisen og Publikumsprisen gik til filmen "Hængt op". Anne Farum, Axel Orial, Marie Veggerby, Mathias Bisgaard og Kasper Larsen - alle 2.b havde ifølge juryen lavet en gyserfilm med flere fortællelag, en meget fin genreforståelse og en udtalt fornemmelse for de filmiske virkemidler.

2.-prisen, den såkaldte Almapris blev tildelt "Tiden løber". Her var begrundelsen baseret på en meget klar præmis og en historie med indholdsmæssig tyngde, der ligeledes var fortalt med et stilsikkert filmsprog. "Tiden løber" var kreeret af Cecilie Aaen, Emilie Staal, Frida Kunnerup og Julie Jensen fra 2.b og 2.d.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.