HA-vidner udeblev fra retssag mod Bandidosmedlemmer

Politiet ville have den ene gruppe til at vidne mod den anden - opdateret kl. 9.55

Martin Frandsen
Arkivfoto
Vold 11. september 2013 08:57 - Opdateret 11. september 2013 10:00

AALBORG: Onsdag skulle byde på et specielt indslag i byretten i Aalborg, hvor 10 Bandidos-rockere og tilhængere er tiltalt for grov vold mod en dørmand på Mallorca Bar og fire medlemmer af Hells Angels.

Specialanklager Kim Kristensen ville nemlig føre de fire HA´ere som vidner, hvorfor de to grupperinger kommer til at sidde og nedstirre hinanden i den samme retssal.

Men da sagen begyndte, og de første vidner skulle afhøres, stod det klart, at ingen af dem mødte op i retssalen, fortæller NORDJYSKEs reporter i retten, Martin Frandsen.

Da der var udsigt til, at rockere fra de to grupperinger kunne møde hinanden, tog politiet ingen chancer.

Personer, der mødte op ved retten, blev tjekket for våben af frygt for, at der ville opstå konfrontationer.

Retssagen handler om slagsmålet på Mallorca Bar lige før påske onsdag eftermiddag 27. marts, hvor Bandidos-folkene stormede værtshuset for at overfalde de fire medlemmer af HA.

Planlagde overfaldet

Ifølge anklageskriftet havde Bandidos-gruppen bevæbnet sig med ratlås, hjulnøgle, baseball-bat og brosten, og to af mændene var maskerede i det i følge politiet planlagte overfald.

Blandt de tiltalte er både præsidenten og vicepræsidenten for Bandidos i Aalborg samt en 20-årig mand, der også kan risikere udvisning af landet.

Han har tidligere gjort sig bemærket ved at stikke af fra politiet i Aalborg Byret efter en kendelse om varetægtsfængsling i november 2011 for først at blive anholdt igen en måned senere.

Denne gang blev han efter slagsmålet 27. marts anholdt med en økse på sig.

Slog en enkelt gang

Ud af de 10 anklagede kan kun Bandidos-præsidenten delvist tilstå indblanding i slagsmålet. Han nægter grov vold, men erkender at have slået en HA´er på kroppen en enkelt gang med en ratlås.

De øvrige nægtede alle at have været i slagsmål, slået eller kastet med ting.

Dog erkendte fire af de tiltalte at have været ude foran Mallorca Bar, da balladen fandt sted.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...