Aalborg

Hackerangreb på karneval

Online-salget lå underdrejet både søndag og mandag. Tidspunktet for angrebet er påfaldende, mener talsmand

Karnevalsgæster, der forgæves forsøgte at købe armbånd søndag og mandag, er henvist til at købe et armbånd ved paradestarten lørdag eller i en af de butikker, der handler med armbånd. Foto: Claus Søndberg

Karnevalsgæster, der forgæves forsøgte at købe armbånd søndag og mandag, er henvist til at købe et armbånd ved paradestarten lørdag eller i en af de butikker, der handler med armbånd. Foto: Claus Søndberg

AALBORG:Aalborg Karneval har været udsat for et hackerangreb, der giver bøvl for en del gæster, som har tænkt sig at deltage i lørdagens store parade.

Angrebet blev sat ind søndag og mandag aften, hvor karnevalets online salg af armbånd skulle have toppet. I stedet oplevede mange købere, at det var umuligt at få bestillingen igennem, og dermed når de ikke at få købt og tilsendt armbåndet på forhånd.

Det betyder, at kunderne i stedet skal købe armbåndet ved salgsboder på lørdag. Boderne bliver stillet op ved alle startsteder til paraden og koster her 125 kr. Man kan også købe armbånd ved Kildeparken, men så er prisen 200 kr. Og uden armbånd kan deltagerne ikke gøre brug af fordelen med gratis transport med Nordjyllands Trafikselskab.

- Hackerangrebet var rettet mod en server, hvor der også ligger andre webshops, men det virker påfaldende, at det sker netop søndag og mandag, hvor vores salg er på sit højeste, siger karnevalets talsmand, Reimer Ivang.

Han kan ikke komme i tanke om, at karneval har lagt sig ud med nogen eller på anden måde har trådt nogen over tæerne, som kan have udløst hackerangrebet.

- Vores arrangement i år er næsten identisk karnevalet i fjor.

Om stop på online-salget betyder færre gæster, kan karneval af gode grunde ikke vide noget om endnu, fordi der i næste dage sælges armbånd i flere fysiske butikker - Karnevalshoppen, Friis og Billig Billy. Men optimismen er i behold. Før hackerangrebet satte ind, lå onlinesalget højere end i 2014. Desuden er der også i år endnu flere, som på Facebook-siden Aalborg Karneval 2015 har tilkendegivet, at de deltager. På nuværende tidspunkt er der tilkendegivelse fra 41.000 deltagere. Til sammenligning var der i 2014 24.000 tilkendegivelser på deltagelse i karneval.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.