Hadsund-rytter har kig på ponylandsholdet

15-årige Claudia Kjær Sørensen på ryggen af den ene af hendes to ponyer, Adriano. Privatfoto

15-årige Claudia Kjær Sørensen på ryggen af den ene af hendes to ponyer, Adriano. Privatfoto

Rideklubben Hadsund favner bredt - lige fra små piger på helt ned til fem år, der møder op til deres ugentlige ridetime mes lys i øjnene, til mere ambitiøse ryttere som f. eks Claudia Kjær Sørensen.

Claudia begyndte selv med at gå til ridning som 5-årig. Hendes forældre havde ingen tilknytning til sporten og måtte i starten famle sig frem i forhold til datterens fritidsinteresse.

Claudia fik dog hurtigt selv styr på tingene og fik sin egen pony, da hun var ni år. Da havde hun allerede fået smag for stævnelivet og arbejdede sig langsomt op fra klub- til distriktsplan indenfor dressurridning.

I dag er Claudia 15 år og har to ponyer, som hun stiller op med ved dressurstævner på landsplan flere gange om måneden.

I august var hun til DM i Svendborg, hvor hun opnåede sit mål om at være en af de 15, der gik videre i finalen. I september deltog hun ved DM for hold i Frederikshavn sammen med tre andre ryttere fra Rideklubben Hadsund. Her blev det også til en finaleplads.

Efter at have redet på landsplan de seneste tre år er Claudia Kjær Sørensen nu så småt begyndt at kigge uden for landets grænser - og efter en plads på det danske ponylandshold.

Dermed er der nu ikke længere megen tid til hygge i staldene på rideskolen, men de yngre ryttere i Hadsund deler flittigt Claudias resultater på klubbens facebookside og ser i det hele taget op til deres succesrige klubkammerat.

Succesen kommer dog heller ikke af sig selv.

Flere gange om ugen kører Claudias forældre afsted med hende og ponyerne til Frederikshavn til undervisning, og mindst en weekend om måneden pakkes traileren til et weekendstævne et sted i landet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst