Hæder: Her er årets danske ølnyheder

Fur Bryghus’ Påskefrokost, Ugly Ducks IPA Kinky Cowboy og Hornbeers Trumputkim

FUR:Fur Bryghus’ Påskefrokost, Ugly Ducks IPA Kinky Cowboy og Hornbeers Trumputkim er årets ølnyheder anno 2017.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Danske Ølentusiaster, der står for at kåre årets bedste ølnyheder. Det sker i tre kategorier, der er inddelt efter alkoholprocent.

De tre bryggeriers sejre skal ses i lyset af, at der i Danmark udkom over 1600 nye øl sidste år. En stor del er dog kun brygget i meget små mængder.

De tre vinderøl er henholdsvis en ale, en IPA og en Russian Imperial Stout. Det glæder landsformanden for Danske Ølentusiaster:

- Det er forfriskende at se, at det er tre forskellige stilarter indenfor ølverdenen, der vinder. Det danske ølmarked er meget mangfoldigt, og de danske ølkunder har adgang til stort set alle øl-stile - både danske og udenlandske, siger Hans Peter Jepsen.

En øl skal opfylde en række krav for at deltage i Årets Danske Ølnyhed. Opskriften på øllet skal være ny eller væsentligt modificeret, ligesom etiketten og navn skal være ny, øllet skal have været til salg på det danske marked i løbet af året, og det skal være brygget i batch på minimum 100 liter.

Danske Ølentusiaster har i år ændret kåringen af Årets Danske Ølnyhed, så smagspaneler har blindsmagt de mange kandidater, inden det endelige finalistfelt af ni øl i tre kategorier blev udvalgt. Derefter har rekordmange - 1000 af foreningens medlemmer - deltaget i finalistsmagninger og stemt på deres favoritter.

De tre vinderøl: Årets Danske Ølnyhed 2017

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden