Hæder: Her er årets danske ølnyheder

Fur Bryghus’ Påskefrokost, Ugly Ducks IPA Kinky Cowboy og Hornbeers Trumputkim

FUR:Fur Bryghus’ Påskefrokost, Ugly Ducks IPA Kinky Cowboy og Hornbeers Trumputkim er årets ølnyheder anno 2017.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Danske Ølentusiaster, der står for at kåre årets bedste ølnyheder. Det sker i tre kategorier, der er inddelt efter alkoholprocent.

De tre bryggeriers sejre skal ses i lyset af, at der i Danmark udkom over 1600 nye øl sidste år. En stor del er dog kun brygget i meget små mængder.

De tre vinderøl er henholdsvis en ale, en IPA og en Russian Imperial Stout. Det glæder landsformanden for Danske Ølentusiaster:

- Det er forfriskende at se, at det er tre forskellige stilarter indenfor ølverdenen, der vinder. Det danske ølmarked er meget mangfoldigt, og de danske ølkunder har adgang til stort set alle øl-stile - både danske og udenlandske, siger Hans Peter Jepsen.

En øl skal opfylde en række krav for at deltage i Årets Danske Ølnyhed. Opskriften på øllet skal være ny eller væsentligt modificeret, ligesom etiketten og navn skal være ny, øllet skal have været til salg på det danske marked i løbet af året, og det skal være brygget i batch på minimum 100 liter.

Danske Ølentusiaster har i år ændret kåringen af Årets Danske Ølnyhed, så smagspaneler har blindsmagt de mange kandidater, inden det endelige finalistfelt af ni øl i tre kategorier blev udvalgt. Derefter har rekordmange - 1000 af foreningens medlemmer - deltaget i finalistsmagninger og stemt på deres favoritter.

De tre vinderøl: Årets Danske Ølnyhed 2017

Danske Ølentusiasters begrundelse for at vælge følgende tre vindere:
Under fire procent: Fur Påskefrokost, Fur Bryghus (Pale Ale - 2,7 %)
En rolig og klar øl med en ravgylden farve. Småboblende med tæt cremefarvet skum, der giver fine blonder på glasset, og med humlenuancer og noter af citrus. Fur Påskefrokost er velegnet til det danske frokostbord og udmærker sig med sin lave alkoholprocent på 2,7%. Fur Bryghus fik også prisen Årets Danske Ølnyhed 2016. Det var for øllet Fur Julefrokost - også i samme lette kategori.
Mellem fire og syv procent: Kinky Cowboy IPA, Ugly Duck Brewing Co. (IPA - 6,5%)
Kinky Cowboy er en fusion af amerikansk West Coast IPA og New England IPA. Lys og kantet som en West Coast IPA og masser af frugtig bitterhed og uklar/hazy som en New England IPA. Den er humlet med Amarillo og El Dorado. Ugly Duck Brewing Co. har nu vundet prisen Årets Danske Ølnyhed i alt fem gange. I 2012 modtog bryggeret prisen for IPA’en Simcoe & Chinook og porteren Imperial Vanilla Coffee Porter, mens IPA’en Amarillo & Citra fik prisen 2013.
Over syv procent: Trumputkim, Hornbeer (Russian Imperial Stout - 10,0%)
Øltypen "Russian Imperial Stout" blev oprindeligt brygget til Kejserinde Catherine den Store i Rusland tilbage i 1700-tallet. Kodeord er ristede og brændte noter fra malt, rom og kaffe. IBU (bitterhed): 75, EBC (farve): 75. Det er anden gang, Hornbeer sikrer sig prisen som Årets Danske Ølnyhed. I 2008 modtog bryggeriet prisen for øllen Caribbean Rumstout.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.