Hirtshals

Hamlet begyndte at svømme på hovedet

Klumpfisken Hamlet opførte sig mærkeligt og måtte aflives

Hamlet er nu i fryseren.  Arkivfoto: Henrik Louis

Hamlet er nu i fryseren. Arkivfoto: Henrik Louis

HIRTSHALS:Denne gang forsøgte Nordsøen Oceanarium bevidst at nedtone begivenheden, at endnu en af klumpfiskene er blevet aflivet. Men den går altså ikke.

De store havdyr, der er blevet Nordsøens vartegn skal vises den ære den fortjener.

Det er den 150 kilo store Hamlet, der i løbet af Påsken blev mere og mere dårlig og til sidst måtte aflives. Det skete Påskedag 31. marts.

- Den var begyndt at opføre sig mærkeligt. Den svømmede på hovedet, og svømmede ind i stenene, så den fik skader. Derfor vurderede vi, at det var mest dyreetisk forsvarligt, at få den aflivet, fortæller biolog Kristina Ydesen.

Fanget ud for Hanstholm

Hamlet var den klumpfisk, der blev fanget af afdøde borgmester Egon Pleidrup fra Morsø Kommune

Klumpfisken vejede kun 15 kilo, da den gik i hans garn ud for Hanstholm i august 2009. Den har altså siden tidoblet vægten. Og selvom Nordsøen i efteråret også aflivede klumpfisken Anton, der havde lignende symptomer, er der ikke noget der tyder mistrivsel i bassinet.

- Det må være tilfældigt, at der er to der blev syge med kort mellemrum. De to tilbageværende - Andrea på 250 kilo og Peter Motor på 75 kilo - har det fint, fortæller Kristina Yde.

Hamlet ligger foreløbig og fylder godt op i fryseren. Det overvejes at den ligesom Anton skal dissekeres, og måske skal dødsårsagen undersøges nærmere.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.