Har Lars Møller forstand på kystsikring?

Borgmester skal svare på alt fra kystsikring over vindmøller til skolestruktur

Lars Møller, hvad ved han om kystsikring? Det spørger Poul Jakobsen, Skagen, og borgmester Birgit Hansen skal forsøge at svare. Foto: Kim Dahl Hansen

Lars Møller, hvad ved han om kystsikring? Det spørger Poul Jakobsen, Skagen, og borgmester Birgit Hansen skal forsøge at svare. Foto: Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Hvem har mest forstand på kystbeskyttelse i Gl. Skagen, Lars Møller eller Poul Jakobsen?

Det er blot ét af en stormflod af spørgsmål fra opfinderen Poul Jakobsen, som borgmester Birgit Hansen onsdag aften skal forsøge at svare på i byrådssalen.

21 skriftlige spørgsmål har Poul Jakobsen indsendt, alle om den omstridte kystsikring ved Gl. Skagen.

En byge af spørgsmål

- Vil kommunen fortsat gøre alt for at undgå professionel rådgivning fra SIC Skagen Innovations Center, som har arbejdet på stranden ved Gl. Skagen siden 1977, lyder et andet af Jakobsens spørgsmål - der kommer på en aften, hvor byrådssalen vil være sprængfyldt med forældre, der har bombarderet politikerne med spørgsmål om forslaget til ny struktur på børneområdet.

Som om det ikke var nok, er der - igen - spørgsmål om vindmøller, denne gang mølleplanerne i Gårdbo Sø.

Skal være af almen interesse

Ifølge reglementet for spørgetid i byrådet skal spørgsmålene være af almen interesse for borgerne i kommunen, men borgmester Birgit Hansen vil strække sig langt for at svare på alle spørgsmål.

- Jeg er borgmester for alle kommunens borgere. Jeg skal ikke sortere i, hvem jeg synes skal have et svar. Alle skal behandles lige. Det ville være arrogant, hvis jeg begyndte at vælge nogle spørgere og spørgsmål fra. Selvfølgelig tager jeg hensyn til, om spørgsmål er ærekrænkende over for andre. Er det tilfældet, skal jeg sortere dem fra, siger Birgit Hansen.

Spørgsmålene om forslag til ny struktur på skole- og institutionsområdet bliver behandlet i forbindelse med punktet på byrådets åbne dagsorden.

Skal læses op

- Ifølge reglementet skal jeg læse spørgsmålene op. Det tager noget tid, men jeg kan ikke stå og sagsbehandle og gå ned i alle detaljer om eksempelvis de sanitære forhold på Ørnevejens Skole, men jeg har opfordret alle i byrådet til at læse spørgsmålene, så de kan indgå i debatten, siger Birgit Hansen.

Andre kommuner har begrænset spørgelysten ved højst at tillade tre spørgsmål pr. borger pr. møde, og nogle kommuner forlanger, at spørgeren selv skal være til stede og selv læse spørgsmålet op.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.