Jammerbugt

Harerne er i hopla

676 observationer har der været med appen NaturTjek i Jammerbugt. De 61 af dem er harer

Ny app hjælper med at registrere blandt andet antallet af harer i Jammerbugt Kommune. Privatfoto

Ny app hjælper med at registrere blandt andet antallet af harer i Jammerbugt Kommune. Privatfoto

JAMMERBUGT:Harerne har det tilsyneladende godt i Jammerbugt Kommune. De er registreret 61 gange i kommunen, viser en en opgørelse fra det store forskningsprojekt ”Biodiversitet Nu”, der benytter app’en NaturTjek til kortlægge den danske natur.

Forskningsresultatet bygger på, at mange helt almindelige borgere har taget deres mobiltelefon med i naturen og hjulpet forskerne med at registrere dyr, planter, svampe og levesteder, fortæller projektleder Simon Leed Krøs fra Danmarks Naturfredningsforening.

Jammerbugt Kommune er kommet godt fra start med 676 observationer.

- Men vi håber selvfølgelig, at endnu flere har lyst til at downloade vores ”NaturTjek” app, og hjælpe forskerne med danmarkshistoriens største naturundersøgelse, siger han.

Omkring 10.000 danskere har allerede valgt at downloade NaturTjek-app’en, hvor man kan registrere 30 udvalgte arter og 12 levesteder i naturen.

Målet er mindst 1.500 observationer årligt fra hver kommune i Danmark, som bliver sendt direkte til forskere på Århus og Københavns Universitet.

Det er muligt at downloade app’en ’NaturTjek’ i Itunes eller Google Play, ligesom harer og andre dyr kan registreres online på www.biodiversitet.nu.AHKT

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Megastore vinger skal fremstilles i Aalborg: Investerer 300 mio. kr.
Luk