Hellevadlund som de ældres samlingssted

Centerråd på Hellevadlund efter års pause

Esben Heine
Hellevadlund, der leder af Jette Ramskov, har fået et centerråd. Foto: Kurt Bering
Klokkerholm 3. October 2016 08:11

KLOKKERHOLM: - Plejecentret Hellevadlund i Klokkerholm skal være et samlingssted for byens ældre. Det mener Jonna Raasted, Ørsø, der er formand for det nye centerråd, der er etableret.

Der har i flere år ikke været et centerråd, men sammen med plejecentrets nye leder, Jette Ramskov, er det lykkedes at få etableret et centerråd.

De øvrige medlemmer af centerrådet er Hanne Willadsen (næstformand), Lene Nielsen (sekretær), Else Mosen (bestyrelsesmedlem), Alice Nielsen (bestyrelsesmedlem), Gudrun og Jens Jensen (arbejdende suppleanter).

- Vi vil gerne have fat i de ældre ude fra byen, så de deltager i vore arrangementer.

- Centerrådet synes, at de to timer, vi bruger en gang om ugen, er godt givet ud. Vi arrangerer bankospil, og de ældre skal gætte gamle ting. Det er noget de synes om, når de kan nikke genkendelse til disse effekter.

- Vildmoseporten er også et godt sted, hvor minderne fra gamle dage kan genopfriskes. Vi har været på tur til Asaa Strand, og det var en stor oplevelse for de ældre, at køre gennem den grønne Dronninglund Storskov.

Turene foregår i bus og og private biler.

- Centerrådet får 12.000 kr. i tilskud fra Brønderslev Kommune, og det er herfra pengene til bussen hentes.

Der er netop holdt høstfest, hvor byens ældre var indbudt.

Tirsdag 11. oktober er der tur til Psykiatrisk Museum på Brønderslev Psykiatriske Sygehus. Denne dag drikkes der kaffe på Restaurant Hedelund i Brønderslev.

Der er også et julearrangement med julefrokost i støbeskeen.

- Der forberedes også et specielt tiltag for mændene, der får en bar. Her skal mændene kunne hygge sig. Baren får sin plads i et hjørne på 1. sal.

Hver fredag er der sang for de ældre, og det sker på Hellevadlund.

Sognepræst Ole Skov Thomsen har længe ønsket et bedre lydanlæg med teleslynge.

- Det skal vi til at søge penge hos fonde til. Det er en udgift på 35.000 kr., fortæller Jonna Raasted. Der er også anskaffet havebænke, så de ældre i fred og ro kan nyde området omkring plejecentret.

- Vi har fået et fantastisk samarbejde i gang med plejecentrets leder, Jette Ramskov, udtaler Jonna Raasted.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...