Helt tæt på rovdyrene

Aalborg Zoo tog torsdag første spadestik til et rovdyranlæg, hvor publikum kommer helt tæt på tigre og løver.

Bestyrelsesformand Arne B. Schade tog første spadestik og ser frem til at få et rovdyranlæg, hvor der er tænkt nyt med hensyn til dyrenes velfærd og aktivering, design samt publikumsoplevelse.

Bestyrelsesformand Arne B. Schade tog første spadestik og ser frem til at få et rovdyranlæg, hvor der er tænkt nyt med hensyn til dyrenes velfærd og aktivering, design samt publikumsoplevelse.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

- Det bliver fedt. Som dyrepasser i Aalborg Zoos rovdyrafdeling glæder Frank Thomsen sig til juni, hvor et nyt anlæg ventes at kunne åbne. Et anlæg, der bliver en ganske ny måde at opleve de store kattedyr på. - Det bliver faktisk i fire dimensioner, fortæller Frank Thomsen. Som ved andre indhegninger vil publikum kunne stå ud for dyrene og kigge på. Dertil kommer et frøperspektiv, idet der bliver en delvist underjordisk tunnel gennem anlægget. Fugleperspektivet kommer, når publikum vover sig op i tårne og ud på gangbroer herimellem. - Det bliver spændende at stå på sådan en gangbro og kigge ned på dyrene. Og det bliver også spændende for dyrene, som lige skal vænne sig til at have mennesker omkring sig i flere niveauer. De er nu hurtige til at tilpasse sig, siger Frank Thomsen. Og den fjerde dimension? - Ja, det bliver jo under vandet, fortæller dyrepasseren. Konceptet fra isbjørnenes anlæg kopieres hos rovdyrene, så publikum vil kunne se, hvordan de bevæger sig i vandet. De vil måske ligefrem blive vidner til en tigers jagt på fisk. - Vi får aldrig en løve ud i vandet, men tigeren er en af de store katte, der kan lide at være i vandet. De hygger sig med det, fortæller Frank Thomsen. Anlægget giver mulighed for at aktivere rovdyrene på en ny måde. Og når de skal slappe af, kan de lægger sig på klipper og suge varme til sig. Håbet er, at publikum får en fornemmelse af, at man nærmest går på opdagelse blandt rovdyrene samtidigt med, at man lærer herom. Med til oplevelsen hører, at der bliver åbent til køkkenet, hvor der slagtes dyr til de sultne tigre og løver. - Vi går meget op i, at folk ikke skal have en Disney World-oplevelse, hvor alle dyrene er bedste venner. En løve spiser altså kød, siger Frank Thomsen. Anlæg var utidssvarende Torsdag tog bestyrelsesformanden i Aalborg Zoo, Arne B. Schade, første spadestik til rovdyranlægget. Han lagde vægt på, at det tidligere anlæg - fra 1971 - var blevet utidssvarende. - Med det nye anlæg kommer Aalborg Zoo til at bryde markant med den traditionelle, firkantede stil, for der bliver et væld af forskudte hegn, indkig, rundinger og skæve vinkler, sagde Arne B. Schade. Både han og direktør Henrik Johansen håber og tror, at rovdyranlægget kan bidrage til, at den zoologiske have når over 400.000 gæster pr. år. I 2011 var tallet 375.000. Et ekstra plus er samarbejdet med andre attraktioner, så et årskort til Aalborg Zoo også giver adgang til Givskud Zoo, Odense Zoo, Ree Park - Ebeltoft Safari - Danfoss Universe, Knuthenborg Park og Safari, Jesperhus Blomsterpark, Den Gamle By i Aarhus og Aqua - Akvarium og Dyrepark i Silkeborg. Der er endnu ikke sat dato på den officielle åbning af rovdyranlægget. Det ventes at ske til juni, og håbet er, at Aalborg Zoos protektor Prins Joachim tager imod invitationen til at stå for denne begivenhed. I øvrigt arbejder Aalborg Zoo på at etablere webcam, så byggeriet af rovdyranlægget kan følges på www.aalborgzoo.dk.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.